Çorum’un yetiştirdiği bu değerli insanı, 20 Kasım 2016 tarihinde, 83 yaşında kaybetmiştik. Daha yakın geçmişte, 17 Kasım 2019 Pazar günü de, aramızdan ayrılışının 3. yıldönümü nedeniyle Devlet Tiyatrosu’nda görkemli bir anma programı düzenlenmişti.

Ailesi, sevenleri ve öğrencileri, Recep Hoca’nın kabrini özel olarak düzenlemeyi, O’na duydukları saygının bir gereği, adeta bir “vefa borcu” gibi görüyorlar. Nitekim, bu konuda bir proje hazırlandı ve İMVAK tarafından Belediye’ye izin başvurusunda bulunuldu. Ne var ki, iki aya yakın bir süre geçtiği halde Belediye’den olumlu bir karşılık alınamadı.

Merhum Recep Camcı’nın sevenlerinden ve talebelerinden, emekli öğretmen Mehmet Ahlatcı, dün gazetemizi ziyaret ederek konuya ilişkin gelişmeler hakkında bilgi verdi. Belediye tarafından Ulumezar’da bir “mezar standardı” belirlendiğini, ancak “özel” bir takım insanlar için bu uygulamanın dışına çıkılabileceğini, Belediye Meclisi kararıyla bunun mümkün olabileceğini anlatan Mehmet Ahlatcı, “Bu yöndeki girişimlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Belediye’nin katı tutumunu anlamakta güçlük çektiklerini ifade eden Mehmet Ahlatcı, “Bazı tarikat ve cemaatler Hocamı sevmezdi. Çünkü Hocam, İslâm’ın özünü, gerçeğini yaşar ve yaşatırdı. Zaten bu özelliğiyle, Çorum’un ortak değeriydi. Kendisine saygımızın gereğini yerine getirmek üzere, gerekirse Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmakta kararlıyız.” diye konuştu.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim