Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı Balcı, konuya ilişkin Oda Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı açıklamada merdiven altı üretim yapanların; vergisini, Bağ-Kur’unu, personelinin maaş ve sigortasını, dükkan kirasını ve oda aidatlarını alın teriyle çıkartmaya çalışan esnaflara büyük zararlar verdiğini kaydetti.

Çorumlu duyarlı vatandaşlara seslenen Burhan Balcı, “Buradan değerli Çorum halkına seslenmek istiyorum. Merdiven altı dediğimiz kaçak üretim yapan yerlerden lütfen alışveriş yapmayın. Sağlıksız ve hijyenik olmayan koşullarda üretim yapan kayıt dışı çalışan bu yerlerin ne devlete ne de ekonomiye yararı var. Apartman altlarında, evlerde, çarşı, pazar ve sokaklarda rastgele çalışan, esnafımızın emeğine; halkın sağlığına göz dikerek kaçak üretim yapan kişilere lütfen itibar etmeyelim. Kendi günlerini kurtarmak, ceplerini doldurmak için halkın sağlığını hiçe sayan çıkarcılara vatandaşlarımız prim vermemeli. Ucuz diye merdiven altı üretilen ürünlere rağbet eden halkımız hem korsan satıcıların ekmeğine yağ sürmekte, hem esnafımızı mağdur etmekte hem de haksız kazanca destek olmaktadır.

Vatandaşlarımız vergisini ödeyen, düğününde halay çektiği, cenazesinde de yas tuttuğu esnafına sahip çıkmalı. Şehrin ekonomisinin can damarı olan esnaflarımızı mağdur etmeyelim. Sıcak paramızı şehrimizde kullanıp, şehrimizin ekonomisini canlandıralım. Buradan Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkililerinin konuya hassasiyet duyduklarını belirtmek istiyor başta Valimiz Necmeddin Kılıç ve Belediye Başkanımız Sayın Zeki Gül olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkürü bir borç biliyorum. Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Vergi Dairesi Müdürlüğü yetkililerinin bu tarz kayıt dışı iş yapanlara karşı denetimleri artacağından hiç şüphemiz yoktur. Aksi durumda esnaf bir bir kepenk kapatacak ve işsiz kalan esnafın ne kendisine, ne istihdama, ne de devletine faydalı olacaktır” dedi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim