Şirin Aktemur Toprak’ın yazdığı ve Umut Toprak’ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş’ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan oyun Devlet Tiyatrosu Salonu’nda sahnelenecek.
Şirin Toprak yaptığı açıklamada, Neşat Ertaş’ın öldüğü gün yazmaya başladığı eserin her satırının Neşet Ertaş’ın türkülerinin, hayatının, sesinin, sözünün, gönlünün ve bakışının etkisiyle oluştuğunu söyledi.
Neşat Ertaş’ı tek bir eserle anlatabilmenin mümkün olmadığını da belirten Şirin Toprak,’ Neşet Ertaş bir oyuna, bir esere sığamayacak kadar engin bir hayat. Elbette Neşet Ertaş’ı, onun hayat felsefesini, insanlığını, gönlünü, sanatını, bir eserle anlatabilmek mümkün değil, amacım bu değil. Ben sadece büyük bir sanatçıdan Neşet Ertaş’tan esinlenerek bir sanat yapmaya çalıştım. Onun türküleriyle büyüyen, onunla aynı bozkıra bakmış bir insan olarak. Bu nedenle oyunda Neşet Ertaş’ın hayatının en önemli unsurlarından biri olan “aşk” kavramını anlatmaya çalıştık. Ustanın değerli ailesinin ve editörü Hasan Saltık’ın izniyle bu sürece geldik’ dedi.
“Neşe, Dert, Aşk”ın dekor ve kostüm tasarımı Ali Cem Köroğlu’na ve ışık tasarımı Osman Uzgören’e ait. Oyunda Alpay Ulusoy, Sinem Şahin, Mert Kılıç ve Umut Toprak yer alıyor.
Oyunun biletleri Çorum DTS gişesinde satışa sunuldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim