Festival, çırak- kalfa- usta düzeniyle devam eden aşçılık mesleğini dünyada tanıtımını yapmak için düzenlenirken, Bu sene festivale Çorum’dan 11 kişi katılacağı açıklandı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen, Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Rasim Çakıcı, dernek olarak geçen sene düzenlenen festivale 5 kişi ile katıldıklarını ve İskilip dolmasını tanıttıklarını söyledi.

Rasim Çakıcı yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Bu senede Kız Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle ve dernek üyelerimizle katılıyoruz. Geçen sene İskilip dolmasıyla katılmıştık. Bu sene 5000 yıllık Hititlere ait bir yemeğimizle festivale katılıyoruz. Biz Mengen’de Hititlerin şölen yemeğini yapacağız. Yani, Lavaşla sunulan bir yemek. O tarihlerde Hasat zamanı halka dağıtılan bir yemek, Bu konuda çok mutluyuz. Geçen sene 5 kişi ile katıldığımız festivale bu sene 11 kişiyle katılıp orada yemek kültürümüzü ve Hititleri tanıtacağımız için çok mutluyuz” dedi.

Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nuran Köse Özkurşun ise toplantıda yaptığı açıklamada “Çorum’u çok güzel tanıtacağız. Çorum Dünyanın Merkezi, Biz de orada Hititler zamanında yapılan Hititlerin şölen yemeği olan lavaşla sunulan yemeğimizi tanıtacağız.” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim