Mustafa Fehmi Kubilay’ın katledilişinin üzerinden 86 yıl geçtiğini hatırlatan Uğur Demirer, “Gencecik bir öğretmen olan Kubilay’ın başı kesilerek sırığa geçirildikten sonra sokaklarda dolaştırılmasını, aradan geçen bunca yıla rağmen düşündükçe bugün bile içimiz ürperiyor.” dedi.

ADD Şube Başkanı Demirer konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, kafa kesicilerin zaman ve mesafe olarak hiç de uzakta olmadıklarını belirterek, “Devrim şehidimiz Kubilay’ın başının kesilmesinden 42 yıl sonra gencecik 3 devrimci olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın başlarına yağlı ilmik geçirildi. 48 yıl sonra Kahramanmaraş’ta 105 insanımız, kutsal inançlar adına kesilerek, kurşunlanarak, dövülerek katledildi. 62 yıl sonra 35 aydınımız Sivas’ta din adına diri diri yakıldı. Günümüzün kafa kesicileri 86 yıl öncesindeki gibi Menemen sokaklarında değil, ceplerinde yeşil Amerikan dolarları ile her yerde dolaşıyorlar. Kafa kesmek, bir gün Emevilik adına, başka bir gün Şiilik adına, Batınilik adına, Halifelik adına, Nakşibendilik adına, Hizbullah adına, Fethullah adına, IŞİD adına ve PKK adına yapıldı. Ama hiçbir gün kafamızın kesilme tehlikesi bizlerden uzak olmadı. Kesemedikleri kafaları ise ezmeye kalktılar.” ifadelerini kullandı.

Özellikle son bir yılda Türkiye’nin Orta Doğu bataklığına sürüklendiğini vurgulayan Uğur Demirer, “Tüm uyarılarımıza rağmen son iki hafta içerisinde Beşiktaş ve Kayseri’de patlayan bombalar ile Rus Büyükelçisi’ne yapılan suikast, tıpkı Cumhuriyet’in ilk yıllarında gerçekleştirilen Menemen Olayı gibi aynı hedefe yöneliktir. Bütün bu olaylarda Cumhuriyet rejimi, ülke bağımsızlığı ve bütünlüğü hedef alınmıştır. Emperyalizm tüm bu olayları, ülkemizi kargaşa ve kaosa sürüklemek, toplumu suskunlaştırmak amacıyla kukları eliyle gerçekleştirmektedir. Bu topraklar için gözlerini kırpmadan canlarını veren yurttaşlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim