Topbaş, memurların özlük hakları, iş güvenceleri gibi önemli konularda ortaya atılan iddiaların memurlar arasında kabulcüler ve redciler şeklinde ayrıştırmalara neden olabileceğini belirttiği açıklamasında bu tür konuşmalarda bilginin, aklın ve vicdanın sesinin kısılabileceğine dikkat çekti. Topbaş milyonlarca memuru, ailesini, ekonomik durumlarını ve geleceğe dair ümitlerini ilgilendiren konuların fanatizm veya taraftarlık ruhu ile değerlendirilemeyecek kadar hassas olduğunun da altını çizdi.

HÜKÜMET ÇALIŞMASINI SUNMADAN KONUŞMAK ABESLE İŞTİGALDİR
Hükümetlerin ülkenin istikrarı ve refahı için çeşitli çalışmalar yapmalarının hakları olduğunu belirten Topbaş, “bu çalışmalar sırasında memurların kendilerini ilgilendiren bölümlerde isteklerini iletmeleri de en doğal haklarıdır” dedi. Bazı basın organlarında yayınlanan haberleri belki de farkında olmadan nabız yoklama, alıştırma şeklinde yapılan eylemler olarak gördüklerini belirten Topbaş şunları söyledi: "Bugüne kadar bu konuda hükümet yetkililerinin de zaman zaman açıklamaları oldu. Ancak bunu şu şöyle olacak böyle olacak, ücretler şu şekilde, sınıflandırmalar bu şekilde olacak diye net bir açıklama yapılmamıştı. Bu tarz haberler sonrası verilen tepkilerin muhatabı olmayacaktır. Hükümetin kurulması ile birlikte bu alanda resmi bir çalışma yapılıp yapılmayacağı, şartlarının neler olacağının belli olacağını düşünüyoruz. Böyle bir çalışma olacaksa da bu çalışmanın memurların özlük, sosyal ve maddi haklarına katkı sağlayacak derecede bir çalışma olacağını umut ediyoruz. Memurun özlük hakları ailelerin ve ülkenin geleceğinin öz meselesidir.”

FAZLA MESAİ ÇÖZÜLMEDEN PERFORMANS HESABI YAPILMIŞ
Adalet Bakanlığı'nda memurların fazla mesai yapma şartının mahkemelerin dosya sayılarına bağlandığını dile getiren Topbaş, “Yani memurun saat 18.00'de veya daha geç duruşmadan çıkması değil, mahkemede işlem gören dosyanın sayısına göre fazla mesai hesabı yapılmaktadır. Mahkemelerde gelecek tanık sayısı, dosyaya gelecek evraklar gibi pek çok elde olmayan konunun dosya değil, duruşma saatlerini artırdığı göz önüne alınmamaktadır.
Bu düzenlemeyi hazırlayıp uygulamaya koyanların o dosyaların oluşumunda, işlemlerinin yapılmasında, memurun dosyaya artı veya eksi katkı sağlayamayacak pozisyonda olduğunu bildikleri düşünüldüğünde hiçbir şeye itiraz etmeden "bunu da başardık, fazla mesai aldık" şeklinde sendikacılık yapmanın da kimseye faydası olmadığı aşikardır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim