Vergi oranlarında artan oranlı tarifenin uygulandığını, elde edilen gelir dilimlerine ayrıldığını ve her dilime ayrı vergi oranı uygulandığını kaydeden Çam, “Yani gelir arttıkça vergi dilimi yükselmektedir. Gelir vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin yıllar içinde neredeyse hiç artmaması nedeniyle çalışanlar, daha yılın ilk aylarında bir üst kazanç dilimine geçmekte ve ödedikleri gelir vergisi oranı %15’ten %20’ye çıkmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki yıllarda maaş zamları memurun cebine girmeden vergiye gidecektir” şeklinde konuştu.

“MEMURLARIN MAAŞLARI ENFLASYON KARŞISINDA ERİYOR”

Çam, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:

“Hükümetle yetkili ama etkisiz Konfederasyon arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre; memurlara ve memur emeklilerine 2017 yılı için %3+4 artış yapılmıştı. TÜİK 2017 yılı ocak ayı enflasyonunu %2.46 olarak açıkladı. TÜİK’in açıkladığı ocak ayı enflasyon rakamı memurun 6 ay boyunca alacağı %3 lük zammı daha ilk ayda eritti. Memur ve emekliler enflasyon karşısında %3 değil, %0,54 zam almış ve Kamuda çalışan 3 milyona yakın memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi, hükümetin tutmayan enflasyon hesapları nedeniyle ekonomik kayba uğrayarak, enflasyon mağduru olmuştur. Aynı zamanda döviz kurlarındaki artış ve temel gıda ürünlerine gelen zamlar memur ve emeklinin belini bükmüştür. Memur ve memur emeklilerinin alım gücü her gün daha da düşmektedir.

Diğer yandan kutlamakta olduğumuz vergi haftası dolaysıyla Bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip olan Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalışmaktadır. Çalışanların birikmiş sorunları çözülmeden vergi sistemi arzu edilen verimliliğe kavuşamaz. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda personel yetersizliği dolayısı ile her bir çalışan iki kişilik iş yapmak zorundadır. Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışanların çalışma koşulları oldukça ağır hale gelmiştir. Mesai kavramı unutulmuş, yoğun çalışma temposundan dolayı sosyal yaşantısı olmayan çalışanların, kişisel ve ailevi sorunları gittikçe artmıştır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim