Sedat Aksungur ülke gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmede şu görüşleri dile getirdi:

“Memur-Sen ile hükümet arasında süren toplu görüşmelerdeydi. Gün boyu süren müzakereler gece yarısından sonra sonuçlandı. Atılan imzalar sonrası kamu görevlisi ve memur emeklisi 2018 yılının ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için ise yüzde 3.5 zam alacak. En düşük memur maaşının zam sonrasında

2018'in ikinci yarısında 2 bin 929 liraya yükselecek. En düşük memur emeklisinin maaşı da bin 945 lira olacak. Müzakere masasında, buçuklu rakamlara isyan eden, bu teklifleri hesaplayan Hesap makinelerinin insafsızlığına, adaletsizliğine veryansın eden Memur-Sen maalesef yapılan teklifin, yarım puan artırılmasına evet demiştir.

Oysaki Buçuklu tekliflerin alay geçmek olduğunu açıklayan kendileri idi. İktidara yakın olmak, yakın durmaya çalışmanın sonuçlarıdır bu Akp yabancılaşmıştır, tüm kesimlere yabancılaşmıştır, en büyük desteği aldığı kesimleri birer birer küstürmektedir. Mavi Marmara'nın değerini ölçemeyen bir terazi elbette ki memurun beklentisini de ölçememiştir.

İspanyol mahkemeleri Mavi Marmara katliamındaki rolünden dolayı Netanyahu için tutuklama kararı çıkarmışken, Netanyahu Türkiye'ye gelip tatil yapsa AKP iktidarı maalesef sevinecektir. Yabancılaşan AKP, ANAP gibi işin sonuna geldi. Borca batan Kamudan gözleri kaçırıp, içerdeki bankaları IMF ile yabancılaştırdılar. Bu bankalar aşırı kredi dağıtıp pembe tablo oluşturdular ve sonuçta özel sektörü de batırdılar, çark dönmüyor, dönmediği için faizli gidişat duvara tosladı. Devlet asla çalışanına artık alınterini vermeyecek duruma düşmüştür. Üretim olmadan köle oluruz diyen Milli Görüş’ün haklılığına geldiler.

Enflasyonun yüzde 11 olduğu ve gerçekte bunun yüzde 20’lere dayandığını cümle âlem biliyor. Verilen bir avuç iyileştirme kısa sürede eriyecektir, Racon kesiyorlar ama nedense hep mazluma, çalışanlarına ve kendilerine umut bağlayanlara kesiyorlar, gerçek yüzleri ortaya çıkıyor, maskeleri, maaşlar gibi düşüyor.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim