Kurban Bayramına sayılı günler memurlara ve emeklilerine bir jest yapılarak ikramiye verilmesi için BASK olarak, geçtiğimiz hafta Başbakana bir mektupla taleplerini ilettiklerini belirten Çam, Kurban Bayramı’nın, dini vecibeler gereği ailelerin kurban kesmek için imkanlarını sonuna kadar zorladıkları bir bayram olduğunu, gelenek ve göreneklerin yaşatılması bakımından dini bayramların yeni ve ilave harcamalar nedeniyle ertelenemez giderlerin yapıldığı günler olduğunu kaydetti.

Geliri sabit olan, özellikle tek maaşlı ailelerin; dini vecibeleri yerine getirerek kurban kesmek, aile büyüklerine, eşine, çoluk çocuğuna ve aile-arkadaş çevresine mahcup olmamak için söz konusu bayram harcamalarını banka kredisi kullanarak veya aile-arkadaş çevresine borçlanarak karşılamaya çalıştığını söyleyen Hayati Çam, memur ve emeklilerin bir sonraki bayrama kadar aylarca kredi taksiti veya borç ödemek zorunda kaldığını dile getirdi.

KURBAN BAYRAMI VE SONRASI MEMURLAR İÇİN ZOR DÖNEM

Bayram tatilinin ardından eğitim ve öğretim yılı nedeniyle, ilköğretimden yükseköğretime kadar öğrencilerin okula başladığı buna bağlı olarak da eğitim ve öğretim harcamalarının (giyimden eğitim malzemesine, katkı payı/öğrenim harcı ve barınmadan ulaşım/okul servisine kadar) yoğun olduğu bir dönem başlayacağını hatırlatan Çam, özellikle ailesinin ikamet ettiği şehirden başka bir yerde yüksek öğretimde okuyacak öğrencilerin ek harcamalarının, Kurban Bayramı sonrası dönemi memurlar için kabusa çevireceğini dile getirdi.

Kurban Bayramı öncesinde, memurlara birer maaşları tutarında ikramiye verilmesini istediklerini anlatan Çam, “Hükumetin üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçerek memurlar ve emeklilerine Kurban Bayramı öncesinde, seyyanen birer maaşları tutarında ikramiye vermesi şarttır.

Hükumetin duyarlılık göstereceğini, Kurban Bayramı öncesinde memur ve emeklilerine jest yaparak bayram ikramiyesi talebini karşılayacağını, memur ve emeklilerini bankaların kıskacından kurtararak rahatlatacağını bekliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim