Memur ve emeklilerinin enflasyon alacağının % 2 olduğunu belirten Çam, TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, Aralık ayı enflasyon oranının (TÜFE) % 0,69 artarak, 2017 yılı enflasyon oranının % 11,92 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Memur ve emekliler için 2017 yılının kayıp bir yıl olduğunu anlatan Çam, bu kayıpların telafi edilemeyecek ve sineye çekilecek kayıplar olduğunu anladı.

Yaptığı açıklamada “İşin utanç verici tarafının bu kayıpların toplu sözleşme düzenine rağmen olmasıdır” diyen Çam, gelinen nokta itibariyle memur ve emeklilerinin, enflasyonun yüksek çıkmasından medet umar hale geldiğini dile getirdi. Çam, “Memur ve emeklilerini bu duruma düşüren sözde yetkili sendikalar utanmalıdır.

Büyümeden pay alamayan ve açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasındaki bir aylığa mahkum edilen memurlar, yetkili sendikaların başta üyeleri olmak üzere kamu görevlilerini peşkeş çekmeleri nedeniyle toplu sözleşme düzeninin kurbanları haline gelmiştir.

4688 sayılı Yasanın açık hükmüne rağmen 1 kuruşluk bir ikramiye bile alamayan memurlar, geçici işçilikten kadroya geçecek olan taşeron işçilerinin bile her yıl alacağı 52 günlük ikramiyeye imrenir hale gelmişlerdir.

Öte yandan yeniden değerleme oranı % 14,47 olarak açıklanmıştır. Tüm vergiler ve harçlar % 14,47 oranında artırılmıştır.

Fırsattan istifade lojman kiraları da % 14 civarında artırılmıştır.

MEMUR VE EMEKLİLERİNİN 2017 ENFLASYON ALACAĞI % 2’DİR.

Toplu sözleşme masasında peşkeş çekilen memurlar ve emeklileri, enflasyon farkını beklemektedir.

2017’de yıllık TÜFE oranının % 11,92 olarak gerçekleşmesi karşısında; 2017 yılında kümülatif % 9,90 oranında artış alan memurların enflasyon alacağı % 2’dir. Bu oranın istatistik oyunları ile daha aşağıya düşürülmesine izin verilmemelidir.

2018 yılına girdiğimiz günlerde, israf gerekçe gösterilerek aynı miktara ekmeğini 200 grama küçültülmüş olarak örtülü zamla piyasaya sürülmesi vatandaşın aklı ile dalga geçmektir.

Hükümetler, yetkili sendikaların çalışanlara örtülü ihanetini fırsata dönüştürmekten vazgeçmelidirler.

Maliye Bakanlığı alicengiz oyunlarına başvurmadan memur ve emeklilerinin enflasyon alacağını dikkate alarak yeni katsayı ve göstergeleri açıklamalıdır. Memurlarla başarmaktan başka şansı olmayan hükümetin memurların bu haklı talebini duymasını ve gereğini yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim