Yaptığı yazılı açıklamada Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 Mali Yılı Bütçe Kanunu Teklifinin görüşmeleri devam ederken sendikaların iktidar karşısında taleplerini yüksek sesle dile getirmesi gerektiğini ifade eden Çam, yetkili sendikaların, her defasında kurul toplantılarını bakanın ve konfederasyon başkanlarının saatlerce konuştukları ve okunması bile günler süren raporları masa üzerine bırakıp gittikleri bir HYDE Park gösterisi haline getirdiğini kaydederek, mesainin bitmesine bir kaç saat kala gündemsiz toplanmak ve karar almadan dağılmanın kurul toplantılarının rutini haline geldiğini söyledi.

UYARIYORUZ!

KPDK toplantılarına katılan sendika ve konfederasyonları uyardıklarını belirten Çam, “Mart 2019 döneminde yapılması gereken KPDK toplantısı 8 aydan beri ertelenmektedir. Kasım 2019 döneminde yapılması gereken KPDK toplantısının ise akıbeti meçhuldür.

Ağustos ayındaki 5. Dönem (2020-2021) toplu sözleşme görüşmelerinde yaşanan danışıklı dövüş ile memurların ve emeklilerinin umutla ve beklentileri bilerek ve isteyerek sözde Hakem Kuruluna pas edilmiş, Hakem Kurulu ise milyonlarca memur ve emeklisinin en haklı taleplerini görmezden gelmiştir.

Memur ve emeklileri, gerek toplu sözleşme görüşmelerinde gerekse Hakem Kurulu kararında hüsrana uğratılmıştır.

Memur ve emeklileri bu örgütlü ihaneti asla affetmeyecektir” dedi.

KPDK TOPLANTISI KASIM AYINDA YAPILMALIDIR.

Memur ve emeklilerinin çalışma ve yaşama şartlarının giderek ağırlaştığını belirten hayati Çam, toplu pazarlık ve Hakem Kurulu kararında hüsrana uğrayan memur ve emeklilerinin taleplerinin Plan ve Bütçe Komisyonunda 2020 Mali Yılı Bütçe Kanunu Teklifi Komisyonda görüşülürken gündeme taşınması ve acil taleplerin bütçeye yansıtılması için KPDK’nın acilen olağan toplantısını yapması gerektiğini anlatan Çam, “İktidarın yanaşmaması halinde ise olağanüstü toplantıya çağrılmalıdır.

Kurul toplantısı, her kesime bol keseden bir şeyler dağıtıldığı bir ortamda; memur ve emeklilerinin insan onuruna yaraşır bir ücret ve çağdaş çalışma koşulları gibi en haklı taleplerin Bütçe Kanununa eklenmesi için önemli bir fırsattır.

Bu fırsatı yandaş sendikaların iktidar lehine bir kez daha ertelemesi ve 2020 yılına bırakarak memurları çaresizliğe mahkûm etmesi kabul edilemez.

BASK olarak KPDK’ya katılacak sendika ve konfederasyonları, örgütlü güç ve imkânlarını siyasi içerikli eylem ve etkinliklerde değil, üyelerinin hak ve çıkarları için kullanmaya davet ediyoruz.

Açıklamasında sendika olarak isteklerini de dile getiren Çam, şunları dile getirdi: “Memurlara ikramiye hakkı tanınmalıdır. Vergi mağduriyetine son verilmelidir. Emekli aylıklarında düşüş önlenmelidir. Katsayı ve ek gösterge adaletsizliğine son verilmedir. Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılmadır. Yıllık izinler işgünü olarak verilmelidir. Kamudaki sözleşmeli istihdam son bulmalıdır. Ehliyet, liyakat ve sadakat ilkesine uyulmalıdır. Özür gurubu kapsamı genişletilmelidir.

KPDK toplantısını Yasal süresi içinde gerçekleştirerek anlamlı hale getirmek, ciddiye alınmasını sağlamak belirlenecek ortak görüş ve alınacak kararlarla mümkündür.

Sözünü ettiğimiz temel sorunların toplantı gündemine alınması kadar bu çerçevede yapılacak her türlü eylem ve etkinliğe BASK olarak açık destek vereceğimizin bilinmesini istiyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim