TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Eylül ayında enflasyonun  % 1.25 arttığını belirten Çam, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyonlarının kümülatif toplamı ise % 4.23 olmuştur. Bu durumda, Temmuz ayında memur ve emeklilerine yılın ikinci altı ayı için reva görülen % 3’lük sadaka miktarı artışın tamamı erimiş ve % 1.23 oranında alacak doğmuştur.  
TÜİK tüm çabalarına rağmen Eylül ayı enflasyonunu masa başında ancak % 1,25’e indirebilmiştir. Ve TÜİK onca gizleme çabalarına rağmen tüm memur ve emeklilerinin Eylül ayında % 1.23 yoksullaştığını itiraf ve ilan etmek zorunda kalmıştır.
Sokaktaki vatandaştan Cumhurbaşkanına kadar herkesin pahalılıktan şikayet ettiği bir ülkede TÜİK’in verilerini nereden ve nasıl topladığı gerçekten muammaya dönüşmüştür.
Ve TÜİK verilerine göre Ekim ayı kira artış oranının da % 16.42 açıklanması kiracıların korkulu rüyasıdır. Yukarıda sıralanan oranlar TÜİK’in itiraf edebildikleri, gözden kaçırmayı beceremedikleridir. Vatandaşın yaşadığı pahalılık ve yoksulluk giderek feryada dönüşmektedir.”
“MERDİVENALTI SÖZLEŞME İLE 
GELECEĞİMİZ DE KARARTILDI”
“İmzanın mürekkebi kurumadan “merdivenaltı” VI. Dönem (2022-2023) toplu sözleşmenin neyin karşılığında imzalandığı da açığa çıktı:
İşçi sendikaları kamu işçilerinin kayıplarını taban maaşlarına yapılan artış ve refah payı ile karşılama başarısın gösterilirken, sözde yetkili memur sendikalarının aynı Hükumetin aynı Bakanı ile işçi sendikalarından 12 gün sonra imzaladıkları “merdivenaltı toplu sözleşme” ile tüm taleplerinden vaz geçme karşılığında Anayasanın, Uluslararası Sözleşmelerin  ve Yasaların güvence altına aldığı örgütlenme özgürlüğünü ortadan kaldıran bir teklifin altına imza atma onursuzluğunu kabullenilebilmiştir.
Ne yazık ki; tüm memurların ve emeklilerinin maaşlarına yansıyacak seyyanen artış da bütçeye peşkeş çekilmiştir.
Böylece, 
Tüm memurların maaşlarına her ay yapılacak 94,35 TL tutarındaki artış,
Memurların emeklilik tazminatlarındaki 3,333 TL’den başlayan fark,
2.175.000 memur emeklisinin aylıklarına her ay yapılacak 104,00-110,93 TL tutarındaki artış bütçeye iade edilmiştir.
Memur ve emeklilerine yapılacak bu ödemeleri “ekonomik bir sorun” olarak gören ve bu sorunun önlenmesi için “başka bir öneride” bulunduklarını kamuoyuna açıklayan bir Bakan karşısında,  verilen yetkiyi kötüye kullanarak kendi üyelerinin hak ve taleplerini bile peşkeş çekebilen bir konfederasyonun varlığı da Türkiye’nin ayıbı olarak tarihe geçecektir.” (Haber Merkezi) 
 

Editör: TE Bilisim