Yeni Ekonomik Programın açıklanmasından sonra özellikle müdahale edildiğinden ve ayar verildiğinden emin olunan ısmarlama TÜİK rakamlarına göre Kasım ayında enflasyonun (TÜFE) % 0.38 arttığını anlatan Hayati Çam, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım ayları enflasyon oranları ile birlikte 5 aylık kümülatif artışın % 5.71’e ulaştığını bu durumda memur ve emeklilerinin aylıklarına Temmuz ayında yapılan % 5’lik artışın erimekle kalmadığını, memur ve emeklileri yılın bitmesine 1 ay kala % 0.71 alacaklı hale geldiğini kaydetti.

2020 YILI İÇİN AYAR ÇEKME DEVAM EDİYOR

30 Eylül 2019 tarihinde açıklanan 2020-2022 dönemi Yeni Ekonomik Programın (YEP) satır aralarındaki talimatların birer birer yerine getirildiğinin, TÜİK tarafından açıklanan rakamlardan anlaşıldığını belirten Çam, “Memur ve emekliyi TÜİK’in sepeti değil, memur ve emeklinin sepeti ilgilendirmektedir. TÜİK sepetinde yer alan 418 maddenin kullanım sıklığı ve ağırlığı her sosyal kesim için aynı tutulamaz. Israrla talep ettiğimiz gibi, ücretli geçinenler için ayrı bir hesaplama yöntemi gerekmektedir. Mevcut sistem memur ve emekli dahil aylığından ve ücretinden başka geliri olmayanlardan varlıklı kesimlere örtülü olarak kaynak transfer etmektedir.

Zor geçen iki yılın ardından memur yoksulluğunun azaltılmasına yönelik bir politika çerçevesinin adından dahi bahsedilmemesi memurların gözden çıkarıldığı anlamına gelmektedir.

Memurlarla başarmak zorunda olan bir Hükumetin, memurlara şaşı bakması, üvey evlat olarak görmesi memurları rahatsız etmektedir.

Danışıklı dövüş ile Hakem Kuruluna taşınan toplu sözleşme süreci, memur ve emeklilerinin önümüzdeki iki yılını heba etmiştir” dedi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim