Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ile birlikte bir toplantı yapan Ahmet Saatcı, Memur-Sen’in Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Memur-Sen'in 81 İl Temsilcisinin katılımıyla “2016-2017 Toplu Sözleşme Talepleri”nin neticelendirilerek kamuoyuna duyurulduğunu kaydetti.
Taleplere ilişkin açıklamada bulanan Saatcı, "Maaş ve ücretlere zam teklifimiz, yüzdelik zam+taban aylığa zam+refah payı+enflasyon farkı olacak" dedi.
Saatcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine, 2016 yılında birinci altı ayda %8, ikinci altı ayda %8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL zam + 2015 yılı ekonomik büyüme oranının %50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar refah payı artışı+ enflasyon farkı istiyoruz. 2017 yılında, birinci altı ayda %7, ikinci altı ayda %7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL zam+ 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar refah payı artışı+enflasyon farkı istiyoruz.”
Önümüzdeki hafta başlayacak olan toplu sözleşme sürecinin, genel seçimlerin hemen sonrasına gelmesi ve seçim sonuçlarına dayalı bir hükümetin oluşmaması nedeniyle farklı bir atmosferde geçeceğini belirten Saatcı,”Kamu görevlilerinin paylarını alacağı kasa, toplu sözleşmeyi düzenleyen yasa, toplu sözleşme müzakerelerinin yürütüleceği masa, Memur-Sen’in de kamu görevlilerine daha çok kazanım üretecek tasa olduğunu dile getirerek, “Güçlü devlet, güçlü kamu personelini gerektirir. Güçlü kamu personeli ise emeğinin hakkı olan ekmeği almakla mümkündür. Bu noktada, hükümete, kamu işverenine kamu görevlilerinin refahını artıracak tekliflerle masaya gelmek sorumluluğu düşüyor. Toplu Sözleşme büyük bir fırsat. Hükümet ve Kamu İşveren Heyetine buradan sesleniyoruz. Kamu görevlilerinin refahını artırma, gelişmişlik düzeylerini yükseltme startını gelin 3 Ağustos’ta birlikte verelim. Kamu görevlilerinin maaşlarında yapılacak artış, tulumbayı çalıştırmak için dökülecek su hükmündedir. Tulumbadan su gelmeye başladığında o su tekrar kaynağına geri döner. Bu yüzden, bu toplu sözleşmeyi kamu görevlilerine ve emeklilere yönelik “sosyal teşvik paketi” olacak şekilde mutabakatla bağlayıp sözleşme imzalayalım” dedi.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim