15 gündür Çinli faşist askerlerin bölgeyi tamamen kuşatma altına aldığını ve bu durum karşısında gönül rahatlığı ile iftar edemediklerini belirten Ahmet Saatcı, Türkistan’da oruç tutmanın yasak olduğunu, başörtülü kadınların taciz edildiğini ve keyfi olarak gözaltına alındığını belirtti. Kur’an-ı Kerim eğitiminin engellendiği gibi çocukların zorla ideolojik eğitimlere tabi tutulduğunu söyleyen Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, Çin’in Uygur Türklerine karşı asimilasyon çalışmaları yaptığını söyledi. İşkence ve idamların aralıksız olarak devam ettiğini anlatan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, zulümler devam ederken dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin’in her güne yeni bir katliam ile devam ettiğini anlattı.
Çin’in soykırıma dönüşen uygulamalarının her yıl yüzlerce Müslüman’ın hayatını kaybetmesiyle son bulduğunu belirten Saatcı, tüm bunlar yaşanmasına rağmen dünyanın bu duruma sessiz kaldığını ifade etti.
Vicdan sahibi insanları mücadele etmeye çağıran Saatcı, yaşanan vahşet ve soykırımı protesto etmek amacıyla Boykot çağrısı yaptıklarını, herkesin Çin malına hayır diyerek tepkisini göstermesini istediklerini belirtti.
(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim