1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinden zaferle çıkan ve 5 aylık bir sürenin ardından yeniden tek başına iktidar olan AK Parti’nin teşkilatlarına yönelik kutlama ziyaretleri devam ediyor.
Memur-Sen’e bağlı sendikalarının başkan ve yöneticileri AK Parti’yi ziyaret etti. Ziyarete Memur Sen Başkanı Ahmet Saatçi ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sağlık Sen, Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen, Toç Bir-Sen, Bem Bir-Sen, Burs Bir-Sen, Birlik Haber Sen, Bayındır Memur-Sen, Enerji-Sen, Kültür Memur-Sen, Emekli Memur-Sen, Genç Memur-Sen şube başkanları katıldı.
İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu ile görüşen sendika yöneticileri, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılan seçimlerden dolayı kutladılar ve AK Parti’nin yeniden tek başına iktidar olmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu da Memur-Sen Şube başkanlarına yapılan seçimlerde yanlarında olmalarından ve verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bekiroğlu, elde edilen seçim zaferinde topluma önderlikler eden sivil toplum kuruluşlarının da açık desteklerini deklare etmesinin de katkısının büyük olduğunu vurguladı.
İl başkanı Bekiroğlu, özellikle de Memur-Sen’in ülkede 13 yıldır süre gelen istikrarlı ve güvenli ortamın bozulmaması ve istikrarın sürmesi için verdiği desteği unutmalarının mümkün olmadığını vurgularken, tüm sendika başkanlarına ve yöneticilerine bir kez daha teşekkür etti.

ASILLAR GÖREVİNİ YAPTI SIRA VEKİLLERDE
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, 1 Kasım seçimlerinde asılların görevini yaparak AK Parti’yi tek başına iktidara taşıdığını belirterek, artık sıranın vekillerde olduğunu söyledi.
AK Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette bir konuşma yapan Saatçi, “Memur-Sen Çorum İl temsilciliği ve hizmet kollarımızla birlikte 1 Kasım seçimlerinin başta ülkemiz olmak üzere Çorum’umuza, siz değerli vekillere ve teşkilat yöneticilerine hayırlı olmasını diliyoruz. Çıkan sonuç bizim açımızdan sevindirici. Şimdi Cuma Namazı için izin süresinin arttırılması, sözleşmeli ve 4/C’lilerin kadroya geçişi, ek gösterge adaletsizliklerinin düzeltilmesi, silahlı kuvvetler ve emniyet bünyesindeki sivil memurların mağduriyetlerinin giderilmesi başta olmak üzere 3. Dönem Toplu Sözleşmenin içeriğinde yer alan çalışma konularındaki uzlaşmayı kazananıma dönüştürme vaktidir. Vakit demokratik hukuk devleti noktasında sırtımızda kambur olan kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasaklarını sona erdirme vaktidir. Hepsinin takipçisiyiz” dedi.

MİLLET ESKİ TÜRKİYE’YE DÖNÜŞE HAYIR DEDİ
Eski Türkiye arayışlarına sandıktan çıkan sonuç ile hayır denildiğini kaydeden Memur Sen Başkanı Ahmet Saatçi, "Şimdi geçmişle yüzleşilmeli, vesayet ile tamamıyla hesaplaşılmalıdır. Hiç vakit kaybeden sivil, özgürlükçü Yeni Anayasa yapılarak, darbelerin tüm tortuları silinmelidir. Seçim sürecine girerken algı operasyonları çok güçlüydü. Ama millet cevabını verdi. Türkiye, kendi sınırlarının dışarısında beyaz taşların ötesindeki olaylara da müdahil olabilen, mazluma-mağdura kol kanat geren, dünya 5’ten büyüktür diyerek küresel aktörlere, egemen güçlere tavır alabilen bir tavır ortaya koyuyor. Emperyalizm ise Türkiye’nin dışa açılmasını istemiyor. Bunun içinde vesayet ve terör araç olarak kullanılıyor. Seçimden önce terör olayları tırmandırılarak, Türkiye’ye diz çöktürülmek istenmiştir. Bölge halkı yatırımı, huzuru, geç saatlere kadar şehir içinde dolaşabilmeyi ve seyahat edebilmeyi istiyor. Eski Türkiye’nin geride kalması, yeni Türkiye’ye ilişkin umut verici gelişmelerin yaşanması bölge halkında memnuniyetle karşılandı. Ama terörün yeniden sahaya sürülmesi ister istemez bölgede tedirginliği beraberinde getirdi. Şimdi o barış ortamını yeniden tesis etme vaktidir. Seçimi "Ülke kazandı, mazlumlar kazandı, mağdurlar kazandı, Anadolu çocukları, Anadolu sermayesi kazandı, kardeşlik kazandı ve burada emekçi kesim kazandı. Eğer seçim sonuçları ilk açıklandığında ilk tebrik Filistin’den, Gazze’den, Nahta’dan, Bosna’dan Suriye’den, Mısır halkından, Özgür Suriye’den geliyorsa, mazlum coğrafyalar kutlamalar yapıyorsa demek ki doğru yoldayız demektir. Allah yolunuzu açık etsin, yardımcınız olsun.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim