Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatci ve beraberindekiler ziyarette milletvekillerine Memur-Sen’in kırmızıçizgilerini ve olmazsa olmaz taleplerini içeren kitapçık ve dosya sundu.
64.’cü hükümetten Memur-Sen olarak beklenti ve önerilerinin belirtildiği kitapçık ve dosya hakkında açıklamalarda bulunan Saatcı, “Kamu görevlileri ve kamu görevlileri sendikacılığı yoğun kamu merkezli çalışma hayatı kesitinde 3. Dönem Toplu sözleşmesiyle üretilen, elde edilen çalışma barışı ve toplumsal barış yeni kazanımlarla mutlaka devam ettirilmelidir. Hükümet tarafından kamu görevlilerinin iş güvencesinin tartışıldığı, tartışılacağı ya da sona erdirileceği algısı uyandıracak kavram, içerik ve hedefler kesinlikle telaffuz dahi edilmemelidir. Kamunun istihdama öncülük yapmasını, Yeni Anayasanın yapım ve yazımını, kamu görevlilerine grev ve siyaset hakkı talep ediyoruz. Kamuda iş güvenceli istihdam, gelir vergisi mağduriyetinin giderilmesi, 4/C ve 4/B'lilerin kadroya geçirilmesi, fiili hizmet zammı, ek göstergeler, ek ödemelerin emekli maaşına yansıtılması ve disiplin cezalarının affı gibi talepler beklentimiz ve takip ettiğimiz konuların başında gelmektedir. Bu beklenti ve taleplerimiz konusunda 64.Hükümetten gereken sağduyuyu göstereceklerine inanıyor, sizlerin de bu konularda desteklerini talep ediyoruz” dedi.
Milletvekilleri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Memur-Sen’in beklenti ve taleplerinin karşılanması konusunda gereken desteği vereceklerini ifade ettiler.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim