Eğitim Bir Sen Çorum Şubesi'nin düzenlediği geceye katılmak üzere ilimize gelen EğitimBirSen Genel Başkanı Yalçın, ilk ziyaretini Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye yaptı. Ziyarete Yalçın'ın yanı sıra Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Tahir Eşkil ile Memur Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları yer aldı.
Başkan Külcü ile görüşerek Çorum Belediyesi’nin güzel işlere imza attığını söyleyen Ali Yalçın, Memur Sen'in milletin değerlerinden beslendiğini vurguladı. Yalçın, “1 milyon üye hedefimiz var ve gün geçtikçe bu hedefimize yaklaşıyoruz. Memur Sen ülkemiz için önemli bir aile. Türkiye'deki sendikal hareketten çok fazla bir kazanç elde edemedi. Birçok sıkıntı yaşadı. Türkiye'deki sendikalar zor zamanlarda dik durmadılar. Genelde kargaşaya, kaosa, darbeye davetiye çıkardı. Gönüllü olarak olayların ortasında rol aldı. Bu süreçte Memur Sen milletin ve iradesinin yanında oldu. Milletin sempatisini kazandı. Daha da büyüdü ve 1 milyon üyeye yürüyen konfederasyon olarak Türkiye'nin öncü emek hareketi oldu. Memur Sen milletin değerlerinden beslenen, milletin değerlerine yaslanan, milletle yürüyen bir sendikal harekettir” dedi.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Memur Sen'in toplumdaki ve örgütlü mücadeledeki rolüne dikkat çekti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim