Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu bir grup asker tarafından 15 Temmuz akşamı ülkemizde çıkartılan silahlı askeri darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi ziyaret eden Memur-Sen Çorum heyeti, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ile bir süre görüşerek geçmiş olsun dileklerini paylaştı.
Ziyaret sırasında bir açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı, “15 Temmuz Cuma gecesi milletin bağımsızlığını, namusunu korumak için sokağa çıkan, tankların önünde birer kahraman olarak dikilen, mübarek kanlarıyla bayrağının hürriyetini, milletinin istiklalini muhafaza eden şehitleri rahmetle, minnetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet, kabirlerini pir-i nur eylesin. Yaralı kardeşlerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Milli iradeyi teslim almak isteyenler karşısında sokağı teslim alan aziz milletimizi de minnetle şükranla selamlıyor ve 7’den 70'e demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara dökülen bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Darbe karşısında dirayetli ve dik duruşlarından dolayı Milletvekili Ceylan'a teşekkür eden Saatcı, "sizler gerek Çorum merkezde, gerekse ilçelerimizde demokrasi nöbetlerine katılarak halkımıza destek oldunuz" ifadesini kullandı.
Saatcı, "Türkiye Cumhuriyeti bize altın tabak içinde sunulmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devletini acıyla, kanla, gözyaşıyla kurduk. Bu devleti kurmak için ecdadımız ateşle imtihan oldu. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında binlerce vatan evladı kanlarını canlarını verdiler. Devlet kurmak için verdiğimiz mücadele, bütün dünyanın saygısını kazandı. Mazlum milletlere örnek bir devlet kurduk. Dedelerimizin bizlere canlarıyla emanet ettiği bu devleti de ebediyete kadar kanımızın son damlasına kadar savunmaya hazırız" diye konuştu.
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise; “Üç beş çapulcuya bu vatanı bırakacak değiliz. TSK içerisine yuvalanan hain FETÖ’cülere darbenin yaşandığı akşam direnen, şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara ise şifa diliyorum. Bu ülke şehit olanları da yaralananları da unutmayacaktır. O tankların ve mermilerin karşısında siper olan milletimiz büyük bir tarih yazmıştır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim