Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Çorum Temsilciliği Mali Sekreteri İlhami Balaban, yılın ilk 6 aylık enflasyonuna göre ve toplu sözleşme uyarınca devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilerine enflasyon farkı dâhil yüzde 4,76 zam verilecek olmasına tepki gösterdi.
Yüzde 4,76 oranındaki 6 aylık maaş zammının düşük ve yetersiz olduğunu söyleyen İlhami Balaban, hükümete seslenerek maaş kayıplarının telafi edilmesini istedi.
Balaban, “Zaten yılbaşında maaşlarımıza yapılan zam yetersiz olduğu gibi ilk üç ayda da erimişti. Temmuz ayında yapılacak zammın bu erimeyi telafi etmesini bekliyorduk. Görünen o ki 5 milyon memur, emeklisi ve sözleşmeli personel büyük bir hayal kırıklığına uğratılmış oldu” dedi.
Memur ve emeklinin mağduriyetinin giderilmesi için artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyleyen Balaban yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz 2015 yılında bu zararımızın telafi edilmesini beklerken gerek Ocak 2015 gerekse Temmuz 2015 maaş artışı dönemlerinde büyük bir hüsran yaşadık. Adeta mağdur ve perişan edildik. Üstüne üstlük gerçekleşen reel enflasyon arına kadar maaşlarımıza zam yapılmadığı gibi Türkiye’nin büyüme oranından da payımızı alamadık.
Memur ve memur emeklileri olarak hükümeti uyarıyor ve maaşlarımıza adil ve eşitlikçi oranlarda zam yapılmasını ve ülkemizin büyüme oranlarının da maaşlarımıza zam olarak yansıtılmasını istiyoruz. Geçmişe dönük ek ders ücretleri, eş ve çocuk yardımında da enflasyon farkının ve büyüme oranı kadar zammın yansıtılmasını istiyoruz.
Eğitim çalışanlarının ve memurların ve emeklilerinin yüksek enflasyon rakamlarından kaynaklı gelir kayıplarının karşılanması ve bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle artan oranlı vergi dilimi uygulamasına da son verilmesini talep ediyoruz.”
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim