SMMMO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, kadın muhasebeci ve mali müşavirlerin yanı sıra oda üyelerinin eşleri, yakınları, İl Defterdarlık ve vergi dairesinde çalışan kadınlar katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Ali Can Doğan, meme kanserinin dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olduğunu ve erken teşhis edilmesi durumunda tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından buyana meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacı ile ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlendiğini anlatan Doğan, bu anlamda üyeleri ve üyelerin yakınlarını bilgilendirmek amacıyla farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

SMMMO Başkan Yardımcısı Nazik Bulut ta yaptığı konuşmada bu yıl KETEM ve SMMMO işbirliği ile bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, meme kanserinin kadınlarda görüler her 4 kanserden birisi olduğunu ifade etti. Meme kanseri tedavisinde yaşanan yeni gelişmeler ve artan erken tanı bilincinin meme kanserinden ölüm oranlarını düşürdüğünü söyleyen Bulut, yapılan araştırmaların her 8 kadından birisinin meme kanserine yakalandığını gösterdiğini, istenmeyen sonuçları engellemenin en etkili yolunun da erken evrede tanı ve tedavi olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından KETEM Doktoru Ömür Kamaşak ve Ebe Zeynep Göncü tarafından eğitime katılanlara bilgiler verildi. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim