Çorum Merkez Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan Melikgazi Camii'nde ‘çorap sepeti uygulaması’ hayata geçirildi.
Örnek uygulama ile; camiye namaz kılmaya çorapsız ve ıslak ayakla gelenlere, cami derneğinin desteğiyle ücretsiz çorap veriliyor. Böylece camiye çorapsız girilmesi, mantar türü hastalıkların bulaşması ve halıların kokması önlenirken, daha hijyenik ve daha temiz bir ortam sağlanması hedefleniyor.
Melikgazi Cami Dernek Başkanı Mustafa Aşan, özellikle yaz aylarında cemaatten bazı kişilerin çorapsız camiye geldiğini ve abdest alıp, ıslak ayakla içeriye girdiğini söyledi.
Aşan, “Islak ayakla ve çorapsız olunca halıların kirleniyor, nemleniyor, haliyle pis bir koku oluyor. Sıhhat açısından da sıkıntılar doğuyor. Ayağında hastalık olan, mantar olan kardeşlerimiz olabiliyor. Çıplak ve ıslak ayakla basılan yere bir başka namaz kılan kardeşimiz secdede başını koyuyor.
Biz de cami derneği olarak bu soruna bir çözüm üretmek amacı ile caminin girişine bir çorap kutusu yerleştirdik. Kutunu içinde sürekli çorap bulundurarak bu uygulamayı başlattık. Öncelikle cami girişine çorapsız ve ıslak ayak ile camiye girilmemesi konusunda uyarı yazıları yazıp, astık” dedi.
Camide başlatılan çorap kutusu uygulamasıyla ilgili cemaatten çok olumlu tepkiler aldıklarını belirten Aşan, “Kutu içerisinde cami derneğimizin ve hayırseverlerin katkılarıyla sürekli çorap bulunduruyoruz. Böylelikle camiye çorapsız gelen veya çorabı kirli olan kardeşlerimiz camiye girmeden çorabını buradan alıp giyerek camiye giriyor ve ibadetini yapıyor. Çorap da kendisinin oluyor. Camiye gelen insanlardan maddi imkânlarından dolayı çorap alamayacak kadar zor durumda olan kardeşlerimiz de çorap ihtiyacını buradan çorap alarak karşılayabiliyor. İhtiyacı olan herkes camimizde bulunan çorap kutusundan bir çift çorap alıp ihtiyacını karşılayabiliyor. Böylelikle camimizi daha temiz ve hijyenik tutmaya çalışmaktayız” diye sözlerini sürdürdü.
Melikgazi Cami Dernek Başkanı Mustafa Aşan, yeniliklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim