Yaşar Kemal’in, Anadolu halklarının tarih boyunca yarattığı büyük kültürün sürdürücüsü, derleyicisi, yeniden yaratan ve geliştiren işçisi olduğunu vurgulayan Üşüdür, “Yaşar Kemal, halkın toprağından aldığı birikimi, yalnız edebiyatının ana damarı olarak değerlendirmekle kalmamış, sosyalizm, demokrasi, barış ve insan hakları mücadelesinin içinde etkili bir kaldıraç olarak kullanmıştır” ifadelerini kullandı.
Yaşar Kemal’in işçi sınıfının siyasi, ekonomik ve kültürel mücadelesinde her zaman en önde çalıştığını belirten Üşüdür, “Yoksul köylülüğün yalnızca edebiyatta değil, gerçek hayatta da ağalığa, gericiliğe ve sömürüye karşı mücadelesinin yanında olmuştur” dedi.
Bütün hayatı boyunca sosyalizm ideallerine bağlı kalan Yaşar Kemal’in bundan böyle de, işçi sınıfının ve halkların özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesinin içinde, yanında ve önünde olacağını kaydeden Üşüdür, “Onun eserleri ve mücadelesinin kararlı takipçisi olacak ve kahramanlara yaraşır çalışmasının nesiller boyu anılması ve anlaşılması için var gücümüzle çalışacağız. Bütün dünya halklarına, işçi ve emekçilere başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim