Kendisine yöneltilen soru üzerine, zorluk çekmeden ortaya etkili bir eser çıkarılamayacağını söyleyen Yazar Abdi, zorlukları, insanları yıldırmak, bıktırmak, usandırmak yerine doğruya, hakka ve Allah’a yaklaşmak için bir adım olarak gördüğünü ifade etti. Abdi, tasavvufun da insana bunu öğrettiğini, Allah’ın sevgisini kazanmanın insanın en önemli gayesi olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kendi anılarından ve çocukluk yıllarından bahseden yazar, “Bizlere sürekli Allah’tan korkmamız gerektiği öğretildi, bu yanlış bir düşünce. Allah’ı sevmemiz daha önemli. Kişi sevdiğinden korkar mı? Allah kendisini seven kullarını daha çok sever” dedi.
TDED Çorum Şubesi konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşinin ardından kitap fuarına geçen Mehtap Abdi burada okurlarına kitaplarını imzaladı. Çorum’da sıcak bir ilgi ile karşılandığını belirten Abdi, bu güzel söyleşinin organize edilmesine vesile olan Çorum Belediyesine, TDED Çorum Şubesi Başkanı Turhan Candan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim