İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’ü ziyaret eden Mehmetçik Anadolu Lisesi Proje ekibi, kabul edilen projeleri ile ilgili bilgi vererek istişarede bulundular. Okul Müdürü İsmail Madan, yeni kabul edilen projelerden 100 öğrenci, 30 öğretmenin yararlanacağını ve projelerin Ekim ayından itibaren Mayıs ayına kadar 18 hareketlilik içerdiğini söyledi. Madan ayrıca 3-­8 Ekim tarihlerinde Romanya ve Litvanya ekibinin ilimize geleceğini belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “AB projeleri, eğitim öğretim sürecine katkısı yanında, ülkemizin ve ilimizin tanıtımı açısından çok önemli. Gelen misafirlerimizin ülkemiz hakkındaki olumsuz önyargılarını değiştirmek için de bir fırsat ve aynı zamanda sorumluluktur” dedi. Projelerin yürütülmesi aşamasında gereken desteği sağlayacaklarını belirten Büyük, proje ekibini tebrik ederek başarılar diledi.
Buna göre Mehmetçik Anadolu Lisesi öğrencileri Almanya koordinatörlüğünde “How To Plan Your Future: A Guide To A Successful Career”; İspanya koordinatörlüğünde “More Peaceful Schools; Stop Violence and Provide Safety in School Education”; Macaristan koordinatörlüğünde “Citizenship Education in European Secondary schools” ve Çek Cumhuriyeti koordinatörlüğünde kabul edilen “Organic Food Production in Schools For Sustainability and Healt Future Generations” isimli projelere katılacak.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim