Mehmetçik Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Türkiye Ulusal Ajansı) yürüttüğü Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe ile desteklenen “RadicalEcoActivism: There is No Planet B!” (Yeşil Okul) isimli projenin çalışmaları için, Norveç’in Engerdal şehrini ziyaret etti.

Sürdürülebilir bir çevre için erken yaşta çevre bilinci oluşturulmasını amaçlayan “Yeşil Okul” projesi ile çevre ve geri kazanım bilincinin artırılması, atıkların kaynağında ayrıştırılarak geri dönüşümünün sağlanması, öğrencilerin eğitimini çevreye uyumlu ve sağlıklı bir ortamda sürdürmesi, kazanılacak bilgi ve tecrübelenin aile ile sosyal yaşama aktarılmasını hedeflediği dile getirildi.

Bu kapsamda proje ortakları Norveç, Romanya, Türkiye, İspanya ve Polonya’daki okullarda eko-okul panosu hazırlandığı, uzmanlarca enerji tasarrufu semineri verildiği, proje ortaklarına enerji tasarrufunda yeni projeler için beyin fırtınası yapıldığı kaydedildi. Katılımcıların sanat etkinlikleri kapsamında ise çeşitli kağıt ve boyama teknikleri ile atık kağıt ve eşyaları değerlendirerek geri dönüşüm ile ilgili etkinlikler yaptığı, çevredeki okullara ziyarette bulunduğu da açıklandı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim