Mehmetçik Anadolu Lisesi 14-21 Ekim 2018 tarihleri arasında T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca ( Türkiye Ulusal Ajansı, http://www.ua.gov.tr ) yürütülen Erasmus+ kapsamında Avrupa Komisyonu’ndan hibe ile desteklenen “How to Prevent School Bullying of Students with Educational Needs‘ ( Öğrenme Güçlüğü Çeken Öğrencilere Uygulanan Şiddet Nasıl Önlenir? ) ( 2017-1-BG01 KA219-036332_5 )isimli Erasmus+ Projesi kapmasında İspanya’nın Murcia Bölgesindeki Cartagena şehrinin Salesianos Colegio San Juan Busco okulunu ziyaret etti.

Proje ortakları İspanya, Portekiz, Bulgaristan, Polonya ve Türkiye / Samsun ve Çorum’dan katılan öğrencileri sokak festivali ve bir tiyatro oyunu oynayarak; projenin dördüncü hareketliliğini başarıyla gerçekleştirildi. Böylece öğrenciler hem İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiler hem de kültürel paylaşımlarda bulundular.

İlk hareketliğini Çorum’da, ikinci hareketliliği Polonya’da üçüncü hareketliliği Portekiz’de yapılan projenin dördüncü hareketliliği de İspanya’da tamamlanmış oldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim