AK Parti İl Başkanlığı tarafından belediyelerin de desteğiyle Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçiğe destek olmak amacıyla il genelinde başlatılan yardım kampanyasında toplanan 5 TIR gıda malzemesi ve bu malzemeleri ulaştıracak 150 kişilik kafile önceki akşam törende Çorum’dan uğurlandı.

Hürriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti İl, İlçe ve Merkez İlçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerimize ve Kilis halkına destek amaçlı organizasyon kapsamında toplanan 5 TIR gıda maddesinin 150 kişilik personel ile yola çıktığını söyleyen Başkan Gül, Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu, Türk ordusunun bu tür yardımlara ihtiyacının olmadığını ancak amaçlarının Çorum halkının ordumuzun yanında olduğunu ortaya koymak olduğunu kaydetti.

Türk milletinin ordusuna “Mehmetçik” dediğini hatırlatan Başkan Gül, “Türk Milleti Peygamber Efendimize gösterdiği hürmeti, izzeti, ordusuna bu ismi vererek ortaya koymuştur. Biz de o orduya, peygamber ocağına katkıda bulunmak için bu yardımı yapıyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akar da kurban edilmek üzere 13 büyükbaş hayvanın yanı sıra un, ceviz, pekmez, pirinç, kavurma, bal ve şeker gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım konvoyunun yola çıkacağını dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim