Gazeteniz Çorum Haber Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, yerel medyada yaşanan dönüşümle mesleki açıdan çıtanın daha da yükselmesini hedeflediklerini belirtti.
Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği programda konuşan Mehmet Yolyapar, basın mensuplarının birlik ve beraberlik içerisinde olmasından mutluluk duyduğunu kaydederek, “Birlikteliğimizi sürdürdüğümüz oranda güçlü oluruz” dedi.
Meslekte 46’ncı yılını yaşadığını dile getiren Yolyapar, sahip olduğu tecrübe ışığında yerel gazeteciliğin gelişimi için çalıştığını anlattı.
Yerel medyada yaşanan dönüşüme dair görüşlerini son derece şeffaf bir şekilde, içtenlikle okurla paylaştığını söyleyen Yolyapar, “Yazılarımda da dile getirdiğim üzere, yazılı basın sürdürülebilir olmaktan çıkmıştı. Bir şeyler behemehâl yapılmak zorundaydı. Yayınlarını sürdüren gazeteler çok büyük bir yükün altına girdiler, ellerini taşın altına koydular. Bu süreçte kimseyi dışlamak gibi bir niyetimiz olmadı, olmayacak da” dedi.
Bu sürecin sonucu olarak bazı çalışanların işini kaybettiğini ancak elden geldiğince söz konusu çalışanlara istihdam alanı açma hususunda çabaların devam ettiğini söyleyen Yolyapar, “Önümüzü gördüğümüz ve toplum desteğini aldığımız oranda geriye kalan arkadaşlarımızı da bünyemize alacağız ya da bir şekilde onların da mesleklerini sürdürmelerini sağlayacağız. Tüm bu birleşme görüşmelerinde en büyük hassasiyetimiz basın çalışanlarının durumu oldu. Kimsenin bu konuda art niyetli olmasına gerek yok.
Çorum basını, geçmişten günümüze gerçekten de önemli mesafe kat etti. Türkiye çapında iyi bir yerde olan Çorum basınının eksiklikleri de olabilir. Ama toplum bize sahip çıktığı oranda bu eksikliklerimizi gidereceğimize inanıyorum. Hedefimiz çıtayı yükseltmek, gazete sayısının azalmasıyla yan gelip yatmak, rehavete kapılmak asla değil. Tam tersine çıtayı daha da yükseltelim, çalışanlarımıza daha iyi imkanlar sağlayalım. Amacımız Çorum’un ve Çorum halkının iyiliği, güzelliği, refahı, mutluluğu. Temel çizgimizse Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü. Asla taviz vermeyeceğimiz temel nokta budur. Bu düşünceler doğrultusunda Çorum’a daha iyi hizmetler verme inancı, kararlılığı ve umudu içindeyiz” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim