Mevcut başkan Mehmet Sayan ve Pankobirlik Yönetim Kurulu üyesi ve eski İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Pehlivan’ın başkanlık için yarıştığı genel kurula MHP İl Başkanı Bekir Çetin, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar ve oda üyeleri katıldı.
Gergin bir ortamda gerçekleştirilen ve karşılıklı suçlamaların da yapıldığı seçimde mevcut Başkan Mehmet Sayan 147 oy alarak yeniden başkan seçilirken, rakibi Ahmet Pehlivan ise 69 oy alabildi.
Olağan Genel Kurul divan başkanlığına Erdoğan Çerikçi, katip üyeliklere ise Tahsin Göçmen, Hacı Kara ve Ahmet Kıydın’ın seçilmesi ile başladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunduğu Genel Kurul, faaliyet ve gelir gider raporlarının okunarak ibra edilmesi ile devam etti. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Gamzeli, delegelerden Adem Özdemir, Ali Seçil, Garip Özgür, Saadettin Karaaslan ve Salim Topaktaş’ın söz alarak konuşmasından sonra adaylardan Ahmet Pehlivan kürsüye gelerek delegelere seslendi. Son olarak kürsüye gelen Başkan Mehmet Sayan’ın ardından seçimlere geçildi.
Yapılan seçimlerde mevcut başkan Mehmet Sayan 147 oy alırken rakibi Ahmet Pehlivan ise 69 oy alabildi. Seçimin ardından Ziraat odası Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
“Mehmet Sayan, Hayati Selbeş, Mehmet Aygüneş, Celal Orak, Mehmet Saylan, Özgür Puyraz, Metin Badak, Mehmet Yılmaz, Arap Köse, Zeki Oral, Arif Ceylan, Turabi Üreyen, Arif Babaoğlu, İdris Patlak, Mehmet Sarmaşık, Nurettin Kılıç, Yüksel Ertürk, Gürbüz Yasakçı, Hacı Cihan, Erol Tan ve Dursun Tiryaki”
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim