Afra Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula TZOB Genel Başkan Vekili Nejat Gamzeli, Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Şeker-İş Şube Başkanı Sefer Kahraman, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve delegeler katıldı.

Çoğunluğun sağlanmasının ardından yaklaşık 1,5 saat gecikmeli başlayan genel kurulda, TZOB Genel Başkan Vekili Nejat Gamzeli divan başkanı olurken, Ahmet Pehlivan, Hacı Koca ve Ferit Özşahin de divan üyesi olarak görev aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir açış konuşması yapan TZOB Genel Başkan Vekili Nejat Gamzeli, çiftçiler tarafından makul fiyata üretilen ürünlerin tüketiciye aynı ölçüde yansımadığını belirterek, tarım sektöründeki yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Çiftçilerin mutlak süratle desteklenmesi gerektiğini, girdi fiyatlarının makul bir seviyeye çekilmesi gerektiğini kaydeden Gamzeli, “Desteklemeler attırılmalı, kırsal kalkındırılmalı, tarımda bulunan herkes sosyal güvenlik kapsamına alınmalı” dedi.

Tarım sektörünün Çorum için en önemli geçim kapısı olduğunu belirten Gamzeli, “Türkiye’nin her yerine kolay erişiminden dolayı Çorum, tarımda ve sanayide adından söz ettiren bir ilimiz. İlin topraklarının yüzde 45’i tarım arazilerinden oluşuyor. Buğday, çeltik, nohut, kuru soğan, ceviz Çorum’da üretilen en önemli ürünler arasında yer alıyor.

Çorum, bu potansiyeline rağmen kırsal nüfusunu hızlı bir şekilde kaybediyor. 2007’den 2017’ye kadar kırsaldaki nüfus 75 bin azalarak 135 bine düştü. Bu durumun önüne geçilmelidir. Kırsaldaki aile işletmeleri desteklenmeli, aksi halde 82 milyon nüfusu, 5 milyon mülteciyi ve 45 milyon turisti besleyemeyiz” dedi.

Gamzeli’nin konuşmasının ardından mevcut başkan Mehmet Sayan ve diğer adaylar Zeki Oral ile Adem Özdemir birer konuşma yaptılar.

Daha sonra tamamlanan oy verme işleminin ardından 98 oy alan Mehmet Sayan güven tazeleyerek tekrar Çorum Ziraat Odası Başkanlığı'na seçildi. Diğer adaylardan Adem Özdemir 71, Zeki Oral ise 52 oy aldı.

Mehmet Sayan’ın başkanlığındaki Çorum Ziraat Odası Meclis Kurulu Serbes, Mehmet Saylan, Arap Köse, Yüksel Ertürk, Yakup Kaya, Erol Tan, Mehmet Gayretli, Arif Babaoğlu, Saffet Erdemli, Özgür Puyraz, Ünal Deniz, Kerim Yılmaz, Ahmet Demirci, Cuma Günen, Erdal Hoşgör, Metin Badak, Hikmet Yıldırım, Müslüm Seyis, Engin Şahin, Kazım Güngör’den oluşurken, yönetim kurulu ise Mehmet Sayan, Hayati Serbes, Mehmet Gayretli, Arap Köse, Mehmet Saylan, Yüksel Ertürk ve Erol Tan’dan oluştu.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim