Ziraat Odası Yönetim Kurulu adına 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunan Mehmet Sayan, 14 Mayıs 1946 tarihinin Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (İFAB) kuruluş tarihi olduğunu hatırlattı.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin İFAB’ın üyesi olduğunu belirterek federasyonun kuruluş gününün yalnız ülkemizde değil tüm üye ülkelerde Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlandığını dile getiren Sayan, yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:
“Çiftçi, geçimini toprağı ekerek sağlayan kimsedir.İnsan yaşamının sürdürülebilmesi için tarımsal üretim sektörünün olmazsa olmazlarından olan, sadece gelişmekte olan değil, gelişmiş ülkelerin de öncelikli gündemlerini oluşturan çiftçilerimiz bugün üretim aşamasında karşılaştığı her türlü zorluğa rağmen alın terinden aldığı güçle emeğinin karşılığını alma mücadelesi içerisinde hayata tutunmaya çalışmaktadırlar.
Dünya Çiftçiler Günü’nün toprakla tohumu buluşturup bereket üreten o ellerin sahiplerine adanmış özel bir gündür. Bugün vesilesiyle tarladaki emeğiyle, ürettiği ürünle ayakta kalan çiftçilerimiz hatırlanacaktır. Ülkemizin ve Milletimizin Dünya Çiftçiler gününü kutlar bol bereketli mahsuller ve kazançlı seneler dileriz”
Editör: TE Bilisim