Doğaya, yaşam hakkına sahip çıkanlarla baktığı her yerde rant, talan ve yağma dışında gözü bir şey görmeyenlerin karşı karşıya geldiğini kaydeden Öztürk, “Üstelik yargısıyla, polisiyle, idaresiyle devletin tüm gücü, halkın ve doğanın yararına değil, bir holdingin çıkarlarını korumak uğruna seferber ediliyor. Biz biliyoruz ki memleketin gerçek sahipleri şirketler değil halktır. İnsanları sindirerek, şiddetle terbiye etmeye çalışarak içindeki tüm canlılarla birlikte doğayı katletmeyi, dereleri kurutmayı ve yeraltı sularını zehirlemeyi görev bilenler, sahip oldukları bu gücü doğrudan AKP’den almaktadır. Türkiye yıllardır bu ilişkilerle yönetilmekte, verilen ihalelerin diyeti, AKP’nin siyasi hesaplarına uygun biçimde ödenmektedir” dedi.
17-25 Aralık döneminde yayınlanan ses kayıtlarında “millete” küfür eden Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’in çıkarlarının her şeyin üzerinde tutulduğunu ifade eden Öztürk, açıklamasında şunları bildirdi:
“Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Erzurum’dan çevik kuvvet ve jandarma birlikleri getirilerek, halka şiddet uygulanmakta ve iş makinelerinin, konteynırların yolu açılmaya çalışılmaktadır.
Cerattepe’de yapılmak istenen ve doğa katliamına neden olacak şantiyenin yapılmasına karşı günlerdir direnişte olan Artvin halkının direnişine destek vermek için Türkiye’nin dört bir tarafından ve Hopa’dan giden gruba polis ve jandarma Cankurtaran mevkiinde sert biçimde saldırdı. Daha sonra ise, Artvin’de günlerdir süren direnişe destek vermek için Hopa’dan ve başka illerden gelen birkaç otobüslük kitle ile birleşen yaklaşık 500 kişilik grup, Artvin’e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Cankurtaran mevkiinde durduruldu. Yola devam etmekte ısrar eden kitleye burada jandarma ve polis ekipleri tarafından saldırıldı. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki adaletsizliğin, talanın, katliamın, yağmanın, kayırmacılığın, zulmün temel yönetim ilkeleri haline getirildiği bir ülkede, demokrasinin gereği olarak halkın da direniş hakkı bulunmaktadır!
Eğitim Sen olarak, Artvin’de insanlığın ortak değerlerine büyük bir özveri ve cesaretle sahip çıkan herkesi selamlıyor, tüm insanlığı bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz! Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını ve polis şiddetine derhal son verilmesini istiyoruz! Doğayı, yaşamlarımızı, geleceğimizi katleden maden faaliyetlerinin bir an önce iptal edilmesini talep ediyoruz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim