Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Atatürk’ün vefatının 77. Yıldönümünde önce bir gazetenin ardından da Çorum’da bir sivil toplum kuruluşu temsilcisinin Büyük Önder’e hakaret etmesine tanık olunduğunu belirterek, kullanılan dil ve içeriğin ötekileştirici, kendinden başkasına yaşam hakkı tanımayan barbar bir dil olduğunu ifade etti.
“Mustafa Kemal Atatürk’ü fikirlerini, yaptıklarını, yaşam biçimini seversiniz ya da sevmezsiniz, bu kişinin kendi siyasal, kültürel durumu ile ilgili bir durumdur. Ancak sizin Atatürk’ü sevmemeniz Atatürk’e hakaret etme özgürlüğü tanımaz. Kimse dokunulmaz değildir” diyen Öztürk, yaşam kültürünü bozacak bu nefret dilinin tedavülden kalkması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde bu ülkenin 1990’lardaki Bosna, etnik ve dini savaşların merkez üssü olan Irak, Suriye, Filistin olacağına dikkat çeken Mehmet Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada “Bu yaklaşım biçimi topluma zarar veriyor. Farklı alanlarda ideolojik bir dile evrilen ve topluma yön vermeye çalışan bu yaklaşım biçimi terk edilmelidir. Basının, internetin çok yönlü olarak girdiği bir dönemde çocuklarımıza gençlerimize ve topluma karşı sorumluluğumuz gereği olarak bir arada yaşam kültürünü, farklılıklara saygıyı her zaman yerine getireceğiz. Yerine getirmeyenlere karşıda demokratik yollarla mücadelemizi sürdüreceğiz.
Ülkemizin binlerce yıllık kültürel birimini zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetin bilimsel temel kazanımlarına sahip çıkacağız. Uluslar büyük oğulları ile nefes alır. Mustafa Kemal Atatürk’te bu ulusun en büyük oğullarından birisidir.
Bu yazılı ifademizle Cumhuriyet savcılarını bu durum karşısında bu nefret dilini incelemeye davet ederken basın yoluyla da haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.
Editör: TE Bilisim