Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcılarından Atilla Olçum’un Burdur Öğretmenevi’nde yapılan Eğitim Bir-Sen Burdur il divan toplantısında “Yaklaşık 100 yıl boyunca bu ülkenin özellikle de eğitim alanında sirayet etmiş Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddi bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor” açıklamasını yaptığını belirterek, salonda kimsenin buna tepki vermediğini, üstüne üstlük kendisine ödül olarak bir de plaket verildiğini kaydetti.
Eğitim Bir Sen başkan yardımcısının temizlemek istediği şeyin çok azı kalan bir cumhuriyet kazanımı olan laik eğitim uygulamaları ve karma eğitim olduğunu belirten Öztürk, “Öncelikle Atilla Olçum haddini bilmelidir. Hormonlu bir şekilde AKP’nin akvaryumunda büyütülüp adı sendika olan ama sendikal hak mücadelesinde izi olamayanlar kendilerine söyle bir bakmalıdırlar.
Medeniyet değerlerini ters yüz edip bilimsel ve laik eğitim uygulamalarına sırt çevirenlerin medeniyet kaygısı ne zamandan beri başladı.
Atilla Olçum ve zihniyetinin aklından geçenler diline vuruyor. Tek dertleri büyük önder Atatürk ve en büyük eseri olan Cumhuriyet Devrimleri ve kazanımlarıdır.
Medeniyet dediğimiz kavram bilimdir. Bilime sırt çevirenler medeniyetten nasıl bahsederler. Bilimi ve medeniyeti önemsiyordunuz da, onlarca akademisyenin 4+4+4 eğitim yasasının yanlışlığına dikkat çeken açıklamalarını neden dikkate almadınız. Getirdiğiniz ve önerdiğiniz müfredat ortada, tel tel dökülmekte. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bu memleketin çocuk ve gençlerinin geleceği sizin medeniyet zannettiklerinizden çok daha önemlidir” dedi.
Sahte özgürlükçü ve ikiyüzlü söylemleri ile eğitim başta olmak üzere, toplumsal yaşamı bir bütün olarak dini kurallara göre biçimlendirmek isteyenlere karşı net bir duruş sergilemek gerektiğini belirten Öztürk, bu konuda eğitim emekçilerine, bu ülkenin gerçek sendikalarına, aydınlara, öğrencilere ve velilere büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti.
Editör: TE Bilisim