CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, İl Başkan Yardımcıları Kenan Özcan ve Yüksel Aydemir, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, İl Genel Meclisi Üyesi Yıldız Bek’ten oluşan heyet, KESK’e bağlı Eğitim-Sen Çorum Şubesi’ni ziyaret etti.
CHP heyetinin ziyaretinde konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, yeni eğitim-öğretim yılına büyük sorunlarla başlandığını dile getirdi. 15 Temmuz’da yaşanan kanlı darbe girişiminin ardından darbe hukukunun OHAL’le devam ettirildiğini kaydeden Öztürk, “Onbinlerce öğretmen açığa alındı. 1 milyon öğrenci öğretmensiz olarak okullarda ders başı yaptı” diyerek, Türkiye’nin darbe hukukuyla değil demokrasi hukukuyla yönetilmesi gerektiğini belirtti.
Suçluyla suçsuz arasındaki ayrımın ancak demokratik bir hukuk mekanizmasıyla tesis edilebileceğini vurgulayan Öztürk, “Darbecilerden ancak bu şekilde hesap sorulabilir” dedi.
Görevden alınan kamu çalışanları ile ilgili olarak CHP Genel Merkezi’nde emek bürosu oluşturulduğunu ve bu büronun başında Eğitim-Sen eski Genel Başkanı Yıldırım Kaya ile Eğitim-Sen eski yöneticilerinden Cemal Ünlü’nün bulunduğunu belirten Öztürk, ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki heyetin Eğitim-Sen ile dayanışma ziyaretinde bulunduğunu, bu tür destekleri önemsediklerini söyledi.
Eğitimin dinmek bilmeyen sorunlarının bulunduğunu belirten Öztürk, “Şimdi sözleşmeli öğretmenlik devreye sokulmak isteniyor. Daha önce da bunu uygulamak istemişlerdi ancak yargıdan dönmüştü. Sözlü mülakat yoluyla sözleşmeli öğretmenlik alımına karşıyız. Bu, çok büyük sıkıntılara neden olur” ifadelerini kullandı.
Öztürk, Eğitim-Sen’in laik ve bilimsel eğitimden yana olduğunu, bu nedenle de iktidarın hedef tahtasında bulunduklarını kaydederek, mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim