Bakanlığın belirlediği kriterlere uymadığını iddia eden Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk, Çorum’da da Danışman Öğretmen olarak görevlendirilen 212 öğretmenin pek çoğunun objektif olarak belirlenmediğini kaydetti.
Danışman Öğretmen belirlenmesinde sendikal aidiyetlerin ön plânda tutulduğunu savunan Öztürk, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:
“Danışman Öğretmenlik duyuru yazısından birçok öğretmenin haberi olmamıştır. Kimi okul müdürleri kendi kafalarına göre öğretmen isimlerini İl Millî Eğitim Müdürlüklerine bildirmişlerdir. Bu konuyla ilgili Çorum İl Millî Eğitim Müdürlüğünü Eğitim Sen olarak uyarmış, yanlışlıkların giderilmesi yönünde talepte bulunmuştuk. Ne yazık ki bu yanlışlıklar giderilmemiştir.
Biliyoruz ki ilimiz dâhil Türkiye’nin bütün illerinde Bakanlığının belirlediği kriterlere uyulmadan Danışman Öğretmen seçimi yapılmıştır. Bakanlık ve İl Millî Eğitim Müdürlükleri bu kriterlere uymamıştır. Ulusal ve uluslararası projelerde koordinatör ve danışman olarak görev alan öğretmenlerimiz Danışman Öğretmen olarak belirlenmemiş, alanında başarı sağlayan birçok meslektaşımız dışlanmıştır. İlimizde Danışman Öğretmen olarak görevlendirilen 212 öğretmen arkadaşımızın birçoğu da objektif olarak belirlenmemiştir. Sendikal aidiyetler ön plânda tutulmuştur. İlimizde 10 yılını dolduran öğretmenler arasında kendisi istemediği hâlde Danışman Öğretmen olarak görevlendirilenler bile olmuştur. Kimi okullarda yalnızca Eğitim Bir-Sen Sendikası’na üye olanlardan Danışman Öğretmen olarak belirlenmesi, öğretmenler açısından kuşku ve güvensizlik kaynağı oluşturmuştur.
Danışman Öğretmenlik uygulamaları için öncelikle yasal altyapının düzenlenmesi ve başvuruların gönüllülük esasına göre belirlenmesi gerekiyor. Deneyim ve gönüllülük olmaksızın, yanlı ve yanlış uygulamalar eğitim sistemini bozguna uğratmaktadır. Eğitimi içinden çıkılmaz sorunlara, öğretmenlerimizi güvensizliğe itecek olan bu yanlıştan yol yakınken dönülmeli ve demokratik, şeffaf, katılımcı süreçler işletilmelidir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim