Bu konuyla ilgili olanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve konuyla ilgili mahkeme yasağı bulunduğunu söyleyen Karadağ, isim vermeyerek devam ettiği konuşmasında, bu kumpası kuranlara hakkını helal etmediğini ve mutlaka cezalandırılmaları için elinden geleni yapacağını anlattı.

AK Partinin kurucu il başkanı olduğunu, son olarak ta 2.5 yıldır il başkanlığı görevini sürdürdüğünü belirten Karadağ, görev aldığı süre içerisinde teşkilatlar olarak dava şuuru içerisinde güzel çalışmalara imza attıklarını ifade etti.

Milletvekilliği seçimlerinde Türkiye ortalamasının %10 üstünde oy aldıklarını belirten Karadağ, bu başarının teşkilatlara ve Çorum halkına ait olduğunu kaydetti.

FETÖ ile yapılan mücadelede teşkilat olarak dik durduklarının altını çizen Karadağ, masum insanların mağdur olmamasına özen gösterdiklerini söyledi.

Hiçbir zaman makam ve mevki peşinde olmadığını ve makam-mevki peşinde koşanların da başarılı olamayacağını anlatan Av. Mehmet Karadağ, kendisine kumpas kuranların asıl amacının partiye zarar vermek olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanlığının belirlenmesi sürecini anlatan Karadağ, bu sürede hiç bir siyasi kuliste bulunmadığını iddia etti. Teşkilatta görev yaptığı arkadaşlarından helallik isteğinde bulunan Mehmet Karadağ, açıklamasında Çorum Belediye Başkanlığı aday belirleme sürecinde kendisine kurulan kumpaslarla mücadele ettiğini dile getirdi. konuyla ilgili suç duyurusunu yaptığını belirten Karadağ, adil bir hukuki süreç yaşanması açısından bu süreçte il başkanı olarak görevde bulunmasının etik olmayacağını düşünerek AK Parti genel merkezine sözlü ve yazılı olarak istifasını sunduğunu ifade etti.

Doğum yerin hakkında da spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Karadağ, Gümüşhacıköy’de doğduğunu ama yaşadığı yerin Çorum olduğunu ve ailece bundan sonrada burada yaşamaya devam edeceklerini ifade etti.

Rövanş alma niyetinde olmadığını da kaydeden Karadağ, “Daha önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ak Partinin dik duruşunu göstermeye devam edeceğim. Hakkımı almak dışında kimseyle bir derdim yok ama zarar vermeye kalkanlara da hakkımı helal etmiyorum. Tüm partililerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.

40 yıldır çorumda ikamet ettiğini anne ve babasının da Çorum’da olduğunu söyleyen Karadağ, Çorum’da gömülmek istediğini de belirtti.

Son olarak Yeni Çorumspor’a başarılar dileyen Karadağ, Çorumspor Başkanı Fatih Özcan’ın başarılı olacağına inandığını belirterek Özcan’a destek çağrısında bulundu.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim