Düzenlenen genel kurulda, Mehmet Aşgın’ın başkanlığındaki liste oy birliği ile kabul edildi. Turgut Özal Konferans Salonu’nda yapılan genel kurula, Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorum Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Yürütme Kurulu Üyeleri Osman Yüztgenç ve Ayhan Boyraz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ile meclis üyeleri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, divan başkanı ve üyeleri seçildi. Divan Başkanlığı’nı Ahmet Yeten’in, katip üyeliklerini ise Ali Necefzade, Mustafa Doğan, Esra Nur Dilekçi ve Yasemin Kara’nın yaptığı genel kurulda faaliyet raporu okundu ve oy çoğunluğu ile kabul edildi.
Faaliyet raporunun okunması ve kabul edilmesinin ardından genel kurulda açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan yaptı. Konuşmasında gençlerin toplum içindeki yerine değinen Candan, “Gençleri ıskalamamız mümkün değil, çünkü gençler bizim geleceğimiz olacak” dedi. Gençlerin ülkemizin geleceğini yöneteceğini hatırlatan Candan, gençlik meclisi ile birlikte yapacakları faaliyetlerden de bahsetti. Candan, konuşmasında şunları söyledi:
“Gençlik meclisi çalışmalarını önemsiyoruz. Gençleri ıskalama şansımız yok. Gençler için attığımız her adım bizim adımıza bir kazanımımızdır ve sorumluluğumuzdur. Çocuk meclisimiz, kadın meclisimiz, engelli meclisimiz gibi meclislerimiz var ama aralarında en önemli olan gençlik meclisimizdir. Çünkü buradan gelecekte bizleri yönetecek gençlerimiz ortaya çıkacak. Aldığınız eğitimler ülkemizi yönetecek.
Gençlerimizle ilk faaliyetimiz hızlı okuma olacak. Gençlerimizi hızlı okuma vasfı ile buluşturacağız. Ardından diksiyon kursu vereceğiz. Okuduklarımızı anlatmamız gerekiyor. Sonrasında ise etkiliklerimizle devam edeceğiz. Çorum Belediyesi ve Kent Konseyi olarak gençlik meclisimizin yanındayız.” Şeklinde konuştu.
Candan’ın konuşmasının ardından daha sonra yürütme kurulu başkanlık seçimine geçildi. Tek liste girilen seçimde oy birliği ile Mehmet Aşgın’ın önderliğindeki liste kabul edildi. Bu kapsamda yürütme kurulu şu isimlerden oluştu: “Mehmet Aşgın, Abdussamet Erdal, Ahmet Yeten, Esra Nur Dilekçi, Hakkı Can Ercelep, Lütfi Alkan, Fatih Kıyıcak, Taha Furkan Metin, Mustafa Demir, Vedat Yılmaz, Yasemin Kara, Merve İç, Yasemin Çelik.”
Genel kurul, Mehmet Aşgın’ın teşekkür konuşması yapmasının ardından sona erdi.



(Elif Suar Turalı)
Editör: TE Bilisim