Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program kapsamında okul içinde de etkinlikler düzenlendi.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Okul Müdiresi Ayşe Cosun, ülkenin kötü durumda olduğu bir sürede Anadolu’da açılan milli mücadele bayrağı altına ilk koşanlardan birinin de şair Mehmet Akif Ersoy olduğunu ifade etti. Mehmet Akif Ersoy’un ilk olarak vatanın bağımsızlığı adına halkı cihada, milli mücadele sancağı altında birleşmeye çağırdığını anlatan Cosun, bu uğurda Anadolu’yu adım adım dolaşan şairin gittiği her vatan bucağında “Bu vatan da kaybedilirse gidilecek yer kalmaz” diyerek halka milli mücadeleyi anlatarak yüreklere iman ve ümit aşıladığını dile getirdi.

Sonuçta milletin ızdırabını derinden hisseden Akif’in, milli mücadelenin ruhuna tercüman olan o büyük, eşsiz şiirini gece gündüz gözünü bir an dahi kırpmadan kaleme aldığını söyleyen Müdire Cosun, bu şiirin; bir ulusun trajik bir anda var olup olmama noktasında ihtiyaç duyduğu sonsuz gücü ve her türlü değeri taşıdığını vurguladı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim