Yusuf Ahlatcı, Mehmet Akif Ersoy’un aziz milletimizin unutulmaz değeri, İstiklal Marşı’mızın şairi, alim ve mütefekkir olduğunu hatırlatarak rahmet ve minnetle andığını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un ebediyete uğurlanışının 83. yılını idrak ettiğimizi hatırlatan Ahlatcı, “Milli mücadeleye katılıp ülkesinin bağımsızlığına kavuşması için halkı aydınlatma görevini seve seve kabul eden, şiirleriyle bu ülkenin gerçek sahiplerine samimiyetle seslenen bir şair olan Mehmet Akif, inancıyla sanatını bir arada tutabilmiş, sarsılmaz karakteriyle de toplum tarafından sevilmiş yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir” dedi.

Büyük bir mücadele ile kazandığımız İstiklal Savaşı’nı muhteşem mısralarla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy’un arkasında bıraktığı şahsiyet yüklü termemiz bir hayat ve alnının teriyle vücut verdiği eserleriyle “Asım’ın Nesli”ne ışık olduğunu söyleyen Yusuf Ahlatcı, “Mehmet Akif Ersoy, hakikat, adalet ve ümmet uğruna verdiği çabayla da örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. "Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." diyerek de, İstiklal mücadelesinin ve ödenen bedellerin büyüklüğünü dile getirmiştir.

Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı milli birlik ve beraberliğimizin sembolü İstiklal Marşımızın mısralarında milletimizin asil ruhu ve vatan sevdasını anlatan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u 83. Seney_i devriyesinde saygı ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

(Mehmet DALAR)

Editör: TE Bilisim