Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Vali Ahmet Kara, İl Garnizon Komutanı J. Kd.Albay Ahmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan,İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açış konuşmasını okul müdürü Mustafa Hekim yaptı. İstiklal Marşı’nın; Anadolu insanının yokluk ve ümitsizlik içinde çareler aradığı bir sırada insanları heyecanlandırdığını ve bağımsızlık ateşini ateşlediğini söyleyen Hekim, İstiklal Marşı’nın bir taraftan cephede savaşan askere moral kaynağı olurken diğer taraftan da bağımsızlık sevdasıyla yanıp tutuşan insanların yüreğinde düşmana karşı yeni bir cephe açtığını söyledi.
Vali Ahmet Kara ve Okul Müdür Yardımcısı Nihat Şener’in konuşmaları ile devam eden programda öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Öğrencilerin İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını anlatan tiyatro gösterisi ile devam eden program, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Mehmet Akif’in Bağımsızlık Anlayışı konulu makale yarışmasında dereceye giren öğretmenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Halil İbrahim Özdemir, Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nden Ali Altun ve Mehmetçik Anadolu Lisesi’nden Ferit İncel’e ödüllerini Vali Ahmet Kara verirken, “Bağımsızlık Kahramanı Mehmet Akif” konulu deneme yarışmasında dereceye giren öğrenciler Başöğretmen Anadolu Lisesi’nden Beyza Betül Açıkbaş, Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nden Fatma Beyza Okumuş ve Ayşegül Bayut’a ödülünü Garnizon Komutanı J.Kd. Albay Ahmet Çelik, “Mehmet Akif Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması” nda dereceye girenİsmail Kakaç Ortaokulu’ndan Zelal Solak, Merkez YBO’dan Sedanur Demir ve Başöğretim İmam Hatip Ortaokulu’ndan Ayşegül Yılmaz’a ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, liseler arası “Mehmet Akif Şiirlerini Güzel Okuma Yarışması” nda dereceye giren Özejder Sosyal Bilimler Fakültesi’nden Nisa Koçak, Çorum Anadolu Lisesi’nden Melike Nur Doğru ve Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi’nden Gözde İpekçi’nin ödülünü de Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük verdi.




(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim