Programa Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Fen Lisesi Okul Müdürü Süleyman Atcıoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Fen lisesi Müdürü Süleyman Atcıoğlu konuşmasında, “ Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren yüce şahsiyetler vardır. İşte o şahsiyetlerden biridir Mehmet Akif, o hayat denilen bu yolda zulme, zaaflarına hiç eğilmemiştir. Mehmet Akif’in yalnız yazdıkları değil hayatı da muhteşem bir şiirdir. Bunca karamsarlık içinde hiç ümidini yitirmemiş bir dava adamıdır. Milli Mücadeledeki rolüyle ve İstiklal Marşı’nı yazmakla hepimizin gözünde bir milli kahramandır. Hem İstiklal Marşı’nı yazan Mehmet Akif’i hem de ona bu marşı yazdıran sayısız kahramanı rahmetle minnetle anıyorum” dedi.
Konuşmanın ardından, Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Nisa Koçak’ın okuduğu şiir ve Fen Lisesi Edebiyat öğretmeni Sabri Salman’ın “ Zulmü Sevmeyen İstiklal Aşığı Şair” adlı sunumuyla program son buldu.



(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim