Milliyetçi Hareket Partisi Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türkiye’nin tarihin en şiddetli terör dalgasıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.
Terörizmin hain ve kanlı eylemlerine bir yenisinin daha eklendiğini belirten Aras, eli kanlı canilerin, güvenlik tedbirini aşıp, elini kolunu sallayarak Ankara Kızılay’a taşıdıkları bombaları alçakça patlatıp onlarca masum cana kıydığını ifade etti.
Korku ve kaygının toplumun her tarafını sardığını ve öfkenin arttığını söyleyen Aras, yaptığı açıklamada terörün yalnızca Cizre, Silopi, Sur’da değil; vatan coğrafyasının tamamını yoğun ve yaygın şekilde tesir altına aldığını ifade etti.
Ülkenin güvenlik duvarlarının harap olduğunu kaydeden Mehmet Akif Aras, milli güvenliğin kırmızı alarm verdiğini ve teröristlerin ülkenin her yerine nüfuz ettiğini vurguladı.
“Ankara’nın göbeğinde son aylarda peş peşe üç terör saldırısı olması iyi okunmalı, arkasındaki emeller iyi analiz edilmelidir. Bedenlerine bomba saran alçakların tespit ve önlemesinin yapılamaması ileri düzeyde emniyet ve istihbarat zayıflığıdır. Ankara’ya Emniyet Müdürü atayamayan hükümet, artık hesap vermelidir” diyen Aras, AK Parti’nin ülkeyi kör karanlığa sürüklediğini anlattı. AK Parti politikalarının felaketlere neden olduğunu dile getirdi.
Yılların ihmal ve tavizlerinin millete pahalıya mal olduğunu belirten MHP Çorum İl Başkanı Mehmet Akif Aras, AK Parti’nin artık sorgulanması gerektiğini ifade etti.

TERÖRÜN BELİ KIRILMADAN MİLLETİMIZ HUZURDA OLMAYACAK
Mehmet Akif Aras, “Terörün beli kırılmadan, bölücü heves ve hesapların kökü kazınmadan aziz milletimizin huzur ve istikrarı yakalaması boş bir hayaldir.
Bu badireden kurtulmak için hükümet her şeyden önce mücadeleci ve kararlı bir tutum takınmalı, tavizsiz bir şekilde eli silahlı her türlü örgütün üzerine şartsız gitmelidir.
Hain saldırının detaylarına ulaşılmalı; asıl failler, kirli niyetler ve emri veren mihraklar ve bu barbarlığın iç yüzü aydınlatılmalıdır.

TÜRKİYE’Yİ DİZE GETİREMEYECEKLER
Herkes bilmelidir ki, hiçbir terör saldırısı Türkiye’yi dize getiremeyecektir. Terör ülkemizi teslim alamayacaktır. Türk milleti zalimlerin planlarına, fitnecilerin hesaplarına ve ölüm tacirlerinin projelerine karşı yekvücuttur. Bahar ayıyla birlikte Türkiye’nin karışacağını iddia eden hıyanet yuvaları, bunun hesabını da vereceklerdir.
Acımız ne kadar büyük olsa da bu karanlık günleri aşabilmek için, milli birlik ve huzurumuzdan hepimizin sorumlu olduğumuz unutulmamalıdır. Bu düşüncelerle, Kızılay’da bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum.
Yaralılara acil şifalar, milletimize baş sağlığı diliyorum. Milletimizi tümden sarsan ve kedere boğan bombalı saldırıyı lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin cinayet şebekeleri, terör ve silah baronları, küresel vahşet projeleri kanalıyla yıkılamayacağını bir kez daha tekrarlıyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim