Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Yenikapı’da organize ettiği “Demokrasi ve Şehitler” Mitingi Çorum’da da önceki gün aynı saatte gerçekleştirildi. Saat Kulesi Meydanı’nda düzenlenen mitingde platforma çıkarak konuşan MHP İl Başkanı Aras, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin hainlerden büyük olduğunu hatırlattı.
“Aziz vatanımızdan başka gidecek yerimiz yok” diyen MHP İl Başkanı Aras, kılıktan kılığa giren şer odaklarını milletin 15 Temmuz’da bir kez daha püskürttüğünü, meydanların teröristlere dar edildiğini, devleti milletle karşı karşıya getirmek isteyenlere aman verilmediğini kaydetti.
Türk milletinin duruşunu dünya olmasa bile tarihin alkışladığını belirterek 12 Eylül’de ‘bizim çocuklar kazandı’ diyenlere karşı 15 Temmuz’da bu milletin kazandığını söyleyen Mehmet Akif Aras, “Bu kutlu günde iste bu milletle buluşmaktan kıvanç duyuyoruz. Bu birlikteliği bizlere nasip eden Allah’a şükrediyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye işgal edilecekti ve biz hep birlikte engel olduk. Ülkemiz imha edilecekti karşısında durduk. Hainler üzerimize ateş açtı göğsümüzle savurduk. Uçurumun eşiğine gelmiştik hep birlikte tutunduk. Demokrasi askıya alınacaktı milli iradeden yana olduk. Meydanları doldurarak milli birlik ruhuyla ihanete dur dedik. Hainlerin hesaplarını boşa çıkardık.
Darbe girişiminin üzerinden geçen 22 gündür yükselen sesin zirve yaptığı bugün devletle millet kucaklaşmaktadır. Bugün dosta güven, düşmana korku salan bir gündür. Bugün istiklale ve istikbale sahip çıkılan gündür. Bugün Türkiye’yi hazmedemeyen yabancı mihrakların kaybettiği gündür. Bugün sömürgecilerin, papaz uşakları Amerikan beslemelerinin sahne mehdilerin Türk milletinin silsilesini yediği gündür” diye konuştu.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen MHP İl Başkanı Aras, bugünden itibaren milletin beklentisinin yaşantının her alanda devam etmesi, haksız ve hukuksuz yere kimsenin mağdur edilmemesi, terörün kökünün tümden kazınması, partizanlığın, hukuksuzluğun bir kenara bırakılması olduğunu vurguladı.
MHP İl Başkanı Aras artık fitnecilere fırsat verilmemesi gerektiğini, belirterek “Türkiye'nin ihtiyacı farklıları kaşıyan değil birleştiren, ayrılıkları kışkırtan değil kucaklayan, kimlikleri tahrik eden değil, millet kimliğinde buluşturan, dirliği ve düzeni bozmak isteyene ise hak ettiği ağır dersi veren bir yönetim ve iktidar anlayışıdır. Artık kısır ve sonuçsuz çekişmelerle geçirilecek vakit yoktur. Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan asla bölünmez diyerek Türkiye’ye sonuna kadar sahip çıkmalıyız. Bizim birbirimize ihtiyacımız vardır. Bizim Türkiye’den başka ülkemiz, bu aziz vatandan başka gidecek yerimiz, yurdumuz yoktur” şeklinde sözlerini tamamladı.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim