MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türkiye’nin tam bir açmaz ve kör karanlıklarla boğuştuğunu, denetimsizliğin ve kontrolsüzlüğün her boyutunun yaşandığını belirtti. Cumhuriyet tarihinde hiç görülmedik güvenlik ve beka sorunlarının arka arkaya ortaya çıktığını anlatan Aras, “Ülkemiz terör örgütlerinin çok cepheli saldırısı altındadır. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünün ağır ve vahim sonuçları Türkiye’yi başta ayağa sarmışken, bir diğer hain terör örgütü PKK, devlet krizinden istifade ederek kanlı eylem ve caniliklerini artırmaktadır” dedi.
Cuma günü, Hakkâri Çukurca Taşbaşı Köyü bölgesinde, PKK’lı teröristlerin açtıkları ateş ve kurdukları tuzak neticesinde 8 kahraman Türk evladının şehit düştüğünü 25 kahramanın da yaralandığını söyleyen Aras, iki gün içinde terörle mücadele sırasında, aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 13 kişinin şehit olduğunu belirtti.
Asker kisvesine bürünmüş FETÖ’cü hainlerin ülkeye kast etme girişimlerinin henüz çok yeniyken, bir diğer Türkiye düşmanı örgüt olan PKK’nın vakit kaybetmeksizin silaha sarılmasının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Aras, “Türkiye süratle ve seri olarak toparlanmalı, yaralarını sarmalı, kendine gelmelidir” dedi.
FETÖ ve PKK’yı amaç ve emelleri kapsamında birbirinden ayrı ve farklı düşünmenin doğru ve isabetli bir yaklaşım olmayacağını söyleyen Aras, Türkiye’ye diş bileyen, tarihsel hınç ve intikamını almak için kuyrukta bekleyen karanlık çevrelerin gerek darbe yoluyla gerekse de klasik terör yöntemleriyle son vuruşu yapmak niyetinde olduğunu ifade etti.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin hırpalandıkça, prestij ve güvenirliği aşındırıldıkça kaybedenin Türkiye ve Türk milleti olacağını belirten Aras, “İçinde yaşadığımız zorlu vatan coğrafyasında güçlü bir orduya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır ve bu son derece açıktır.
Türk Silahlı Kuvvetleriyle birlikte devletin diğer kurumlarının içine sızmış FETÖ’cü yapılanmanın kökü kazınırken, özellikle ifade etmeliyim ki, Mehmetçiğin saygınlığı, moral ve ahlaki değerleri özenle muhafaza edilmelidir.
Kurumsal değişiklik ve yeniden yapılanmalar iyi düşünülmeli, devlet ve siyaset alanında karşılıklı istişare mekanizması samimiyetle işletilmeli ve şu günkü toz bulutu içinde de aceleye getirilmemelidir.
Ayrıca darbeci teröristlerle hesaplaşılırken TSK’nın şeref ve haysiyetiyle oynanması büyük badire ve belalara davetiye çıkaracaktır.
Türkiye’yi kabus ve karanlığa mahkum etmek isteyen odaklarla etkin ve kararlı bir mücadele sergilenirken, siyasi sorumluluk sahiplerinin ortak akıl ve milli şuura riayeti de tarihi önemdedir.
Unutulmamalıdır ki, Türk milletinin ruhu zapt olunmadıkça, azim ve iradesi kırılmadıkça hiçbir hain, hiçbir müstevli ahlaksızlık bu aziz vatanı teslim alamayacak, işgal teşebbüsleri tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi amacına ulaşamayacaktır” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim