MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Türkeş’in 19. Ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Vefatının üzerinden 19 koca sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak onu anarken, bir kez daha eşsiz hatıralarıyla dolup taşmaktayız.
Bilinmelidir ki Alparslan Türkeş, 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıydı. Attığı her adım, milletimizin yararına; söylediği her söz, vatan lehinedir.
O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, yüksek ahlâkın, sağlam karakterin, sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören millî bir öngörünün de temsilcisi olmuştur. O’nun tavizsiz, millî, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milleti için ümit kaynağı olmuştur.
Başbuğ’un iki büyük eseri vardır. Bunlardan birincisi Türk siyasî hayatında milliyetçiliğin yegâne siyasi gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. İkincisi ise üzerine titreği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği Ülkücü Türk Gençliği’dir.
Bu iki anıt eser, milliyetçileri ve ülkücüleri, toplumun sıradan bir ferdi olmaktan çıkarmış, onları bir kimliğe, bir aidiyete, bir davaya ve bir sevdaya yönelterek millî ve tarihî sorumlulukla donatmıştır.
Türkiye’ye sahip çıkmanın, Türk milletini yükseltmenin çaresi Türk milliyetçiliği, karşı karşıya kaldığımız güçlükleri yenecek ve ezecek siyasal adres ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir.
Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Alparslan Türkeş’ten devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye’mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm engelleri yıkacaktır.
Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenâb-ı Allah'tan diliyorum. Ruhu şad olsun.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim