Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve yıl boyunca iki sezon şeklinde devam edecek olan Medeniyet Konuşmaları’nın ilk sezonunun son programına Yazar Metin Karabaşoğlu konuk oldu. Saat Kulesi yanında kurulan 6. Geleneksel Kitap ve Kültür Günleri’nin yapıldığı fuar alanında, kitaplarını imzalayan Metin Karabaşoğlu, saat 19.00’da Turgut Özal Konferans Salonu’nda “Medeniyet ve Risale-i Nur” adlı konferans verdi.
Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptığı konuşmada Türkiye’nin önde gelen fikir, düşünce ve kültür insanlarını Çorumlularla buluşturmaya devam ettiklerini, medeniyetimiz üzerine çalışma yapan ilim ve irfan adamlarının, bilgi birikiminden istifade ettiklerini ifade etti. Candan, yaz dönemi nedeniyle ara verilen Medeniyet Konuşmaları’nın ikinci yarısına Eylül ayında başlayacaklarını söyledi.
Risale –i Nur üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanından, Medeniyetin Efendimize gelen vahiyle başladığına vurgu yapan Karabaşoğlu; “Bediuzzaman Said Nursi Risale-i Nur adlı eserinde Medeniyet’in daha çok ahlakî bir inşa süreci olduğunu vurgular. Ahlakî olgunluğun, insanların hayrına olabilecek teknik gelişmelerin de önünü açtığını, dolayısıyla bizim medeniyetimizin en önemli anlayışı, insanların en hayırlısının yine insana faydalı olmak ve bütün işlerimizde de bu düsturu gözetmektir” dedi.
Konferans sonunda, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Yazar Metin Karabaşoğlu’na Çorum’un sembolü olan saat kulesi maketi hediye etti.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim