İl Genel Meclisi, Halil İbrahim Kaya başkanlığında haftasonu toplanarak gündem maddelerini görüştü.
Meclis'in Cumartesi günü yapılan oturumunda ilk olarak; Merkez'e bağlı Karakeçili, Kireçocağı, Küçükpalabıyık, Mislerovacığı, Eskice, Eskiekin, Karaağaç ve Karapürçek köylerine ait köy yerleşik alanı ve civarı sınır tespitinin 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca görüşülmesi hususu ele alındı.
Adı geçen köylerle ilgili dosya, araştırılmak ve rapora bağlanmak üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. Toplantıda daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
Bu bölümde AKP'li Meclis Üyeleri Yusuf Kaya ve Ekrem Yıldırım'ın yaz tatilinde kurum ve kuruluşların hangi projeleri uygulayacağına yönelik araştırma önergesi, Gençlik ve Spor Komisyonu'na; Yurdanur Özzehinli ve Ahmet Tuna'nın, insan hakları kurullarının çalışmalarına yönelik önergeleri ise araştırılmak ve konuyla ilgili rapor hazırlanmak üzere Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu'na havale edildi.
Cumartesi günkü oturumda bir diğer araştırma önergesi ise Yurdanur Özzehinli ve Mustafa Çelik tarafından, Çorum'daki görme engellilerin durumu ve bu yurttaşlara yönelik kurum ve kuruluşların yürüttükleri çalışmalar hakkında verildi. Söz konusu önerge de araştırılmak ve konuyla ilgili rapor hazırlanmak üzere Aile ve Engelliler Komisyonu'na havale edildi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim