İl Genel Meclisi AKP grubunda önerge tartışması çıktı.
İskilip İl Genel Meclisi üyesi Üzeyir Esenkaya’nın okuduğu yazılı önergede Kargı İl Genel Meclisi Üyeleri Mustafa Yıldız, Mesut Tuğrel, Osmancık İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Yücel, Süleyman Şener, Celaleddin Aksan ile İskilip İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Kaya’nın da imzaları bulunurken, Esenkaya’nın yazılı önergeyi meclise sunmak yerine okumayı tercih etmesi üzerine İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, yapılanın meclisi küçük düşürecek bir davranış olduğunu dile getirdi.
Üzeyir Esenkaya’nın yazılı önergelerinin kabul edilmediği, gündeme alınmadığı yönünde açıklamalar da bulunduğunu duyduğunu belirten Kaya, önergenin sözlü ya da yazılı olabileceğini, başka yerlerde de meclisi küçük düşürecek söz ve hareketlere izin vermediğini belirtti. “Kim yazılı önerge vermiş de biz kabul etmemişiz. Bu meclise kimsenin gölge düşürmesine müsaade etmem bundan sonra da konuşmalarınıza dikkat edin” dedi.
Önergeleri kendisi ile birlikte Nurettin Karaca’nın süzgeçten geçirdiklerini belirten Yurdanur Özzehinli de gerektiğinde önergelerin içini doldurduklarını ancak sadece önerge vermiş olmak için sunulan yazıları da elediklerini belirtti.


İl Genel Meclisi toplantısında bütçe görüşmelerine devam edildi.

BAĞLANTI YOLUNUN İYİLEŞTİRİLMESİ İSTENDİ
İskilip İl Genel Meclisi Üyesi Üzeyir Esenkaya ve 6 diğer üyenin imzası ile İl Genel Meclisine sunulan önergede Osmancık Tepeköy öle İskilip Saraycık Köyü’nü birbirine yolun aynı zamanda üç ilçeyi birbirine bağladığı belirtilerek, yaz aylarında araçların bu yol üzerinde çalışabilirken kışın ise sanat yapılarının olmaması nedeniyle dere geçişlerinin sıkıntı yarattığı anlatıldı.
Önergede bu yolda iyileştirme yapılarak sürekli geçişe hazır hale getirilmesi için gereğinin yapılması istendi. Önerge incelenmesi amacıyla ARGE Komisyonuna havale edildi.



ŞEKER PANCARINDAKİ ŞEKER ORANI ARAŞTIRILACAK
İl Genel Meclisi üyeleri Yurdanur Özzehinli ve Abdurrahman Karagöz tarafından meclise sunulan yazılı önergede Çorum’da yetiştirilen şeker pancarlarının şeker oranının düşük olduğu iddia edilerek bu durumun araştırılması istendi.
Pancardaki şeker oranının düşük olduğu yönünde çiftçilerden şikayet geldiğini anlatan Yurdanur Özzehinli, şeker oranlarının kaç olması gerektiği, şeker oranındaki azalmanın neden kaynaklandığı gibi sorulara cevap verebilmek için inceleme yapılmasını istediklerini kaydetti.
Konu incelenmesi için Araştırma ve Geliştirme Komisyonu’na havale edildi.

TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN BÜTÇESİ 3 MİLYON 352 BİN LİRA
İl Genel Meclisi’nin bütçe görüşmeleri kapsamında dün Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 2016 yılı bütçe teklifi görüşüldü.
Tarımsal Hizmetler Müdürü Hasan Özüdoğru tarafından verilen önergede kırtasiye alımları için 5 bin, bilgisayar hizmet alımları için 25 bin, ilan giderleri için 80 bin, bahçe malzemesi alımları ile yapım ve bakım giderleri için 50 bin, büro ve işyeri teçhizat ve makine alımları için 12 bin, plan ve proje alımları için 100 bin, göl ve baraj için arazi alım ve kamulaştırma giderleri için 75 bin, toprak kanallarda makineli bakımı amacıyla makine kiralama için 75 bin, kontrollük hizmetleri ve servis için anaç kiralama amacıyla 50 bin ve sulama tesisleri yatırım giderleri amacıyla 2 milyon 880 bin lira olmak üzere toplam 3 milyon352 bin liraya ihtiyaçlarının bulunduğunu kaydetti.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim